sunnuntai 18. elokuuta 2013

Ystävähetkiä & uutta kotona

Olin tiistaina hyvän ystäväni läksiäisissä ennen kuin tämä lähti yliopistovaihtoon Missoulaan. Kokoonnuimme suurella porukalla P:n kotiin, jossa söimme yhdessä tuotuja herkkuja ja pelasimme seurapelejä kuten Party Aliasta. Oli mukavaa tavata uusia ihmisiä ja viettää sydämellistä aikaa yhdessä pitkän kaavan mukaan. Tällä hetkellä P on jo Yhdysvalloissa, toivottavasti matka on sujunut hyvin! Itseäni vaihtoon lähteminen ei houkuttele näin paljon, mutta on hienoa katsoa sivusta miten toinen pääsee toteuttamaan unelmiaan ja hankkimaan unohtumattomia kokemuksia.


Suuntasin katseeni syksyn opintoihin, joihin ilmoittautuminen alkoi keskiviikkona. Ilmoittauduin muun muassa kandiseminaariin ja kävin kirjastossa tekemässä lehtikatsauksen alani akateemisiin lehtiin etsien inspiraatiota tutkielmani aiheeseen. Lehdistä moni vaikutti lupaavalta, ja teemoista minussa kiinnostusta herättivät esimerkiksi nuorten integroituminen yhteiskuntaan, työllistyminen sekä vapaaehtoistoiminta, tietysti kasvatustieteellisestä näkökulmasta tarkasteltuna. Kandin aihe kannattaa olla mietittynä jotakuinkin valmiiksi ennen kurssin alkamista, sillä tutkielmaa aletaan työstää nopealla tahdilla.


Lauantaina vietin kivan kaupunkipäivän Helsinkiin saapuneen ystäväni kanssa. Kävimme taidemuseo Ateneumissa (jossa minä ensimmäistä kertaa, oli hienoja näyttelyjä), kiertelimme kaupungilla ja shoppailimme. Söimme myös kesän lopun kunniaksi makeat jäätelöannokset Spice Icessa (suklaata, suklaata!).


Kotiin ostin Indiskan alehinnat puoliksi -osastolta vaalean kaitaliinan sekä heräteostoksena mustan tarjoilukulhon. Meillä on keittiössä hyvin vähän mustaa väriä, mutta mitä enemmän kulhoa katselen, sitä enemmän alan siitä pitää. Alla oleva kuva on otettu kotoani mukaani saamalla, isäni vanhalla kamerajalustalla, josta olen aika innoissani: tervetuloa tarkat kuvat myös hämärässä!


Olen tällä hetkellä hyvin innostunut raidoista. Lauantaina mukaani tarttui Lindexin ihana puuvillainen neule, joka täydentää täydellisesti syysvaatekaappia. Kuopion Ikeasta ostin taannoin niin ikään raidallisen pussilakanasetin, hih! Uudet hankinnat piristävät, kun päivät kääntyvät kylmemmiksi ja pimeämmiksi. Mutta eipäs masennella, tänäänkin oli oikein aurinkoinen ja lämpimän tuulen kyllästämä päivä... Joten syksyn täytyy olla vielä kaukana, vai mitä?

2 kommenttia:

  1. Kaunis neule - sitä on hyvä pitää sitten kaukaisuudessa, kun syksy iskee. ;)

    VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...