sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Yliopistoviikon jälkeen viikonloppulomalle


Syksyn ensimmäinen opiskeluviikko takana! Kurssit ovat lähteneet pyörimään kovaa vauhtia. Ensimmäisessä jaksossa minulla on yleisopintoihin kuuluvaa ruotsia kahdesti viikossa sekä vapaasti valittaviin aineopintoihin kuuluvan erityispedagogiikan kurssin luento kerran viikossa. Luentokurssi on kasvatustieteiden ruotsinkielisen koulutusohjelman kurssi, eli pääsen sielläkin treenaamaan ruotsin kieltä! Minulla oli aika suuri kynnys valita kyseinen kurssi, mutta opintojeni etenemisen kannalta se oli ainoa vaihtoehto. Tehtävät saa onneksi tehdä suomeksi, ja ensimmäinen tapaamiskerta vaikutti muutenkin mukavalta.


Ruotsin ja erityispedagogiikan lisäksi meneillään on kandiseminaari, jossa tapaamisia on yleensä kerran viikossa. Ryhmässä on kaksitoista opiskelijaa sekä ohjaaja, ja syksyn aikana omasta tutkielmasta keskustellaan paljon yhdessä. Ensimmäiseksi on löydettävä kirjallisuutta omaan tutkimusaiheeseen liittyen. Kaiken kaikkiaan lähteitä on oltava parikymmentä - aika paljon!


Nämä öiset luontokuvat otin eilen Otaniemessä. Varmaan ensimmäisiä kuviani, joissa näkyy tähtiä! Viimeiseen otokseen päätyi tuttu Otavan tähtikuvio. Läheisen rakennuksen valot valaisevat kuvan pihlajan, ja taivaskin toistuu kylläisenä sinisenä. 

Tänään matkaan poikaystäväni kanssa tämän kesätöiden loppumisen kunniaksi ja syksyn alkajaisiksi pienelle viikonloppulomareissulle Hämeenlinnaan. Hurautamme sinne junalla ja yövymme kaupungissa yhden yön. Kyseessä on molemmille uusi paikka, ja sää on lämpimän aurinkoinen. Vad härligt! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...