sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Hurmaava täytekakku


Mikäpä olisikaan parempaa syyskuiseen juhlahetkeen kuin kinuskinen lakka-puolukka-valkosuklaakakku?

Leivoin itse tämän hurmaavan täytekakun viime viikolla poikaystäväni syntymäpäivän kunniaksi. Resepti on voittanut kakkukilpailunkin ja löytyy Pirkan sivuilta. Ohjeessa käytetään aika runsaasti kermaa ja hilloa, joten niitä voi halutessaan vähentää.

Leivonnainen tehdään koristelua lukuunottamatta valmiiksi edellisenä iltana. Kakun sisältä paljastuvat ihanat puolukka- ja lakkakerrokset yhdistettynä suklaiseen pohjaan.


Päälle tulee kinuskikuorrute, jollaista kokeilin itse nyt ensimmäisen kerran. Käytin 2 dl kuohukermaa ja 2 dl fariinisokeria, joita keitin ohjeen mukaan noin 15 minuuttia. Se oli liian pitkään, sillä kuorrutteesta tuli jäähdyttyään hyvin jähmeää! Kinuskia keittäessä tuleekin löytää tasapaino tarpeeksi kiinteän mutta kuitenkin pehmeän kastikkeen välillä. Tärkeää on myös sekoittaa kinuskia koko keittämisen ajan ja kaataa se kakun päälle melko kuumana.

Marjojen ja kinuskin maut täydentävät kakussa juhlavasti toisiaan. Tämä juhlaleivos jäi mieliimme oikein tyylikkäänä ja herkullisena kokonaisuutena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...