torstai 15. toukokuuta 2014

Kulttuuria, ruokaa ja viikonloppumatkailua


Kevät etenee huimaa vauhtia, ja olen viettänyt jo puolet ajastani työharjoittelussa. Vapaa-aika on huventunut vähiin verrattuna päätoimiseen opiskeluun, mutta silti paljon mukavaa on ehtinyt tehdä viime aikoina!


Kävin ystäväni kanssa Kiasmassa, jossa tutustuimme Kiasma Hits -näyttelyyn sekä chileläisen Alfredo Jaarin yhteiskunnallisiin teoksiin. Nautin toisaalta kauniista, harmonisista taideluomuksista, toisaalta taas ajatuksia herättävistä, ihmiskohtaloihin syventyvistä teoksista. Jaarin sanoma on, että kuvat eivät ole viattomia - "You do not take a photograph, you make it" - valokuvat ovat aina valintoja siitä, mitä näytetään ja miten, ja mitä puolestaan jää katsojan ulottumattomiin.

Korkeasaaren gundeja poikasineen
Vikunja

Eläinten ystävinä kävimme poikaystäväni kanssa Korkeasaaressa eräänä aurinkoisena viikonloppuna. Ihastelimme otuksia kaikessa rauhassa, minkä jälkeen kävimme Picnicissä salaatilla ja kana-bbq-toastilla. Mikä rennon mukava tapa viettää lauantaipäivä!


Sitten koitti vappu. Tällä kertaa vietin juhlaa rauhallisesti ilman haalareita Mantan lakituksessa Kauppatorilla ja vappupäivän brunssilla ravintola Oivassa. Oman yliopistoni ylioppilaskunta HYY pesi ja lakitti Havis Amandan patsaan musiikin säestyksellä, kultakonfetteja ammuttaessa ilmaan taivaan täydeltä. Seuraavana päivänä menimme ystäväpariskuntamme kanssa Kallioon brunssille herkuttelemaan muun muassa salaateilla, lohella ja salmiakkikakulla.


Kävin myös jälleen keikalla, tällä kertaa ihanan Antti Tuiskun konsertissa Savoy-teatterissa. Seuranani oli viikonloppulomaa viettävä äitini, ja nautimme molemmat Tuiskun energisestä popshowsta. Sekä tanssia ja hittien tykitystä että herkkiä balladeja ja läsnäoloa - hieno ilta!


Kävimme seuraavana iltana syömässä Virgin Oilissa. Otin maukkaan Salmone-pizzan lohella, punasipulilla, kapriksella ja salsa verdellä, ja tilasin juomaksi puolimakeaa Magners Pear -päärynäsiideriä. Juoma oli positiivinen yllätys ja tarjoiltiin hassusta tuopista. Virgin Oilin hyviin puoliin kuuluu, että siellä ei ole ikkunoita kiireisille kaduille, vaan hämyisessä ravintolassa voi helposti unohtaa arjen hälyn.


Viime viikolla vietin hauskaa kokkausiltaa kaverini luona. Teimme pääruoaksi uunilohta ja Skånen perunoita. Jälkkärinä oli hedelmäsalaattia, johon tuli muun muassa vaniljaa, limemehua, fariinisokeria ja hunajaa. Jälkkäriä pitää ehdottomasti tehdä uudestaankin, vaikka voihan olla, että huikea maku ei johtunut vain reseptistä vaan myös hyvästä seurasta. ;)


Viime viikonloppuna menin Lappeenrantaan, jonne kokoonnuimme viettämään äitienpäivää. Sää Manner-Suomessa tuntui uskomattoman lämpimältä, ja kävely tutussa satamassa antoi jo viitteitä kesästä. Kiertelimme hieman kaupoissa ja vietimme aikaa hotellilla sekä vierailimme Etelä-Karjalan museossa ja tunnelmallisessa Majurskan kahvilassa vanhan linnoituksen kukkulalla. Oli oikein mukava reissu. :)

Mie sie hää, myö työ hyö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...