sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Valmistumisia ja muutoksen tuulia


Tämä on ollut juhlien kevät! Toukokuussa lakin saivat oma siskoni sekä kihlattuni sisko, ja kesäkuun puolella on juhlittu sekä minun että poikaystäväni kandidaatin tutkintoa. Ilon ja saavutusten hetkiä on siis riittänyt, ja nyt jos koskaan on aika unelmoida ja tähdätä tulevaisuuden tavoitteet korkealle. Poikaystävälleni tämä tarkoittaa maisteriopintojen aloittamista Tukholman teknillisessä korkeakoulussa, Kungliga tekniska högskolanissa. Olen todella ylpeä ja innoissani siitä, että hän pääsee haastamaan itseään ja luomaan uusia kokemuksia tuossa kauniissa kaupungissa, ja toivon, että seuraavista kahdesta vuodesta tulee antoisia. Minä jatkan opiskelua Helsingin yliopistossa aloittaen syksyllä graduseminaarin Koulutuksen uusi politiikka, hallinta ja vuorovaikutus -tutkimusyksikön hankkeen parissa. Muutan parin viikon päästä yksiöön Munkkiniemeen, Talinrantaan, mikä on suuri muutos ja vaatii varmasti totuttelua. Uudet asiat ovat kuitenkin aina innostaneet minua, joten odotan jo mielenkiinnolla uuteen asuinalueeseeni tutustumista, kämpän sisustamista ja uusien harrastusten aloittamista. Olen pohtinut myös poikkitieteellisten sivuaineiden aloittamista taloustieteen ja tilastotieteen kurssien muodossa. Kolmen kuukauden työharjoitteluni valtionhallinnossa päättyy ensi viikolla, joten luvassa on ensin pitkä ihana kesäloma ja sen jälkeen jännittävä syksy!


Palataan nyt viime aikojen juhliin. Sain olla ylpeä isosisko, kun E valmistui hyvin arvosanoin samasta lukiosta kuin minä neljä vuotta sitten. Lakkiaisissa on aina erityistä tunnelmaa, kun aikuisuuden kynnyksellä olevat nuoret saavat tärkeän elämänvaiheen päätökseen ja suuntaavat kesän jälkeen kukin minnekin uusien haasteiden ja itsensä etsimisen merkeissä. Onnea vielä kerran!


Vietimme yo-juhlia kotonamme sukulaisten ja ystävien kera. Olimme koristelleet kodin muun muassa vihrein pompomein ja punaisin ruukkuruusuin. Leipomukset teimme itse: menuun kuului pieniä karjalanpiirakoita, kasviskiekkoja ja kinkku-yrtti-ruisnappeja sekä porkkanakakkumuffineita, kaneliässiä ja suklaajuustokakkua. Lisäksi tarjolla oli täytekakkua sekä Fazerin raparperi- ja puolukkagourmeekonvehteja.

Ohjeen näyttävien pompomien tekemiseen löysin täältä
Suklaajuustokakku leivottiin Keksihylly-sivuston ohjeella.

Makoisat muffinssit valmistuivat Kotiruoka-kirjan porkkanakakkutaikinasta.
Ruisnapeissa oli kuutioitua palvikinkkua, yrtti-pippurituorejuustoa ja kermaviiliä.

Poikaystäväni valmistui tekniikan kandidaatiksi Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulusta. Valmistuneet saivat juhlassa todistuksensa, minkä jälkeen herkuteltiin kakulla!


Minä sain kandin paperit jo maaliskuussa, mutta käyttäytymistieteellisen tiedekunnan valmistuneiden juhlaa vietettiin yliopiston päärakennuksella tällä viikolla. Meille jaettiin juhlassa ruusut, ja tilaisuus päättyi kuohuviinitarjoiluun. Oli hienoa viettää iltaa historiaa huokuvassa rakennuksessa ja suunnata samalla katse jäljellä oleviin opintoihin. Yliopisto on opettanut minulle paljon, ja toivon, että tieni tutkimuksen parissa ei pääty maisteriksi valmistumiseen!

2 kommenttia:

  1. Lakkiaiset olivat kyllä ihanat! Myös kandijuhlat näyttävät oikein hienoilta. :) Nyt vaan uusia seikkailuita kohti!

    VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...