keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Kesäkuulumisia


Heinäkuiset terveiset Pohjois-Karjalasta! Olen nyt kotikonnuilla kuukauden mittaisella visiitillä, josta takana on kaksi ja puoli rentouttavaa viikkoa. Tuntuu, että olisin ollut täällä pidempäänkin, niin mukavan hitaasti päivät ovat kuluneet. Tässä kuussa on Helsinkiin muuton jälkeen ehtinyt tapahtua monia kivoja juttuja, joista ajattelin kertoa!


Olen käynyt kolmesti leffassa. Kuumina kesäpäivinä ja -iltoina elokuvateatterissa on yllättävän mukavaa vilvoitella hyvän katsottavan parissa. Helsingissä kävin yksikseni Begin Again -leffassa, jota tähditti Keira Knightley, ja jonka soundtrackilla myös on kepeitä Keiran sekä elokuvan toisen tähden Adam Levinen laulamia biisejä. Joensuussa olen käynyt vanhempieni kanssa Snowpiercer-scifielokuvassa sekä poikaystäväni kanssa katsomassa Naapurit-komediaa. Voin suositella näitä kaikkia leffoja, joista mieleenpainuvin oli ehkä kuitenkin toiseksi mainittu, jäätyneeseen tulevaisuuteen ja suureen junaan sijoittunut Snowpiercer.


Eräänä lämpimänä keskiviikkona lähdin Hämeenlinnaan näkemään vanhaa ystävääni. Hämeenlinnassa olin käynyt edellisen kerran viime syksynä (postaus täällä), joten kaupunki oli hyvin muistissa. Ystäväni oli vasta aloittanut siellä kesätyöt, joten minä olinkin meistä se joka tunsi paikkoja. Kiertelimme keskustassa ja vierailimme kiehtovassa Hämeen linnassa, jossa en ollut aiemmin käynyt. Lisäksi söin kesän ensimmäisen irtojätskin, joka oli raikasta mascarpone-lime-sitruunajäätelöä!

Sitten tulinkin jo Joensuuhun perinteiseen Ilosaarirockiin.


Helteisen viikonlopun asuni koostui aleshoppailusta löytyneistä koristellusta topista ja mustavalkoisista housuista sekä kiharakampauksesta ja sulkakorviksista. Kynsissä oli glitterlakkaa ja jaloissa perusballerinat, laukkuna palveli aiempienkin rokkien klassikkokassi.


Festareilla fiilistelin etenkin Happoradion, Olavi Uusivirran, Ellie Gouldingin ja Haimin keikkoja. Viikonloppuun kuului luonnollisesti myös rentoa tunnelmaa, paahtavaa aurinkoa sekä ulkona syömistä.


Sittemmin olen oleillut paljon kotona maalla kesäluonnosta ja yhteiselosta nauttien. Päiviin on kuulunut uimista, viltillä makoilua, mattojen pesua laiturilla, onkimista ja Greyn anatomia -maratoneja. Niin lomailua muiden kanssa kuin päiviä yksin kotonakin. 

Siskon kanssa olemmet viettäneet kaupunkihetkiä, herkutelleet vietnamilaisella ruoalla ja salaateilla, shoppailleet ja yökyläilleet. Yksi parhaista viikonlopuista oli Pelastakaa lasten kahden yön leiri, jolla olimme vapaaehtoisina ohjaajina noin kymmenvuotiaille lapsille. Mahtava kokemus! Muutama vuosi sitten olimme saman järjestön ohjaajina vähän nuoremmille leiriläisille.


Olen myös nähnyt lukioaikaisia hyviä kavereitani. Toivon, että näen heidän lisäkseen vielä paria muuta ystävää ennen kuin palaan takaisin pääkaupunkiin!


Kuumina päivinä olemme tehneet perheeni kanssa päiväristeilyjä veneellämme. Koska kotona on liian helteistä saunan lämmittämiseen, olemme sitten saunoneet veneessä. On luksusta pulahtaa uimaan keskellä järveä siellä minne ankkurin pudotammekaan. Järvimaisema on mielestäni kauneimpia asioita Suomen kesässä, ja olen kiitollinen siitä, että olen koko ikäni päässyt kokemaan sen vesiltä käsin.


Myös poikaystävältäni loppuivat työt, joten olemme päässeet viettämään aikaa yhdessä niin täällä kuin hänen perheensä mökilläkin. Tänä kesänä olemme olleet kihloissa kolme vuotta ♥ Yhteinen loma jatkuu vielä tovin ennen kuin syksyn opinnot taas lähtevät käyntiin.

Kauniit kesäpäivät ovat tuoneet mukanaan myös kuvauksellisia luonnonilmiöitä. Kotiparvekkeelta ja pihalta on näkynyt vaikkapa iltaruskon punaamia pilviä, uhkaavia ukkostaivaita ja sateen jälkeisiä sateenkaaria. Kunhan saan järkkärillä ottamani kuvat koneelle, on luvassa myös luontokuvapostaus kukkivasta kesästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...