lauantai 20. syyskuuta 2014

Kuvausaamu luonnossa


Kauniista syyssäästä inspiroituneena kävin tänä aamuna ulkoilemassa kameran kanssa kotikulmillani. Luonnosta löytyi uskomattoman upeita yksityiskohtia, joihin olisi voinut uppoutua vaikka koko päiväksi. 


Makro-objektiivilla pääsee lähelle kuvauskohdetta, ja pienestä tulee näyttävää. Tällaisia kuvia ottaessa käden on oltava vakaa ja tarkennuksen kanssa on oltava huolellinen. Otankin usein lähikuvausretkillä monta otosta samasta kohteesta, jotta pieni terävyysalue osuu varmasti kohdalleen ja kohde piirtyy kuvaan halutulla tavalla tarkennettuna. 

Tänään otin noin 500 kuvaa, jotka siirsin koneelle tehden kuville muutaman karsintakierroksen. Mikäli olen ottanut samasta asiasta useamman kuvan, käy joskus niin, että ensimmäinen otos on paras, toisinaan taas huomaan että kuvakulma on kehittynyt otosten välillä ja hienoin kuva löytyy sarjan lopusta. Kuvista koneelle jäi lopulta noin 90, joista tähän postaukseen valitsin 50 onnistuneinta. Jaoin ne teemoittain kolmeksi kokonaisuudeksi: kuvia pisaroista, alkavasta ruskasta sekä vielä kukkivista kukista, olkaa hyvä!

PisaroitaRuskan sävyjäSyyskukkia

2 kommenttia:

  1. Upeita luontokuvia kertakaikkiaan! Miun lemppareita on ehkäpä pisarakuvat, niistä erityisesti pisarakedot seiteissä. Ja hauska tuo yksi väkkyrä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Väkkyrä on hauska, ja pisaraseitti oli upea löytö. :) Tällaista luontoa on mukava ikuistaa!

      Poista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...