maanantai 20. lokakuuta 2014

Matkalla maisteriksi


Maisterivaiheen opintoni jatkuvat hyvää tahtia. Uutta on, että käyn nyt opintojeni ohella myös töissä. Olin huhti-kesäkuun työharjoittelussa, ja syyskuussa minua pyydettiin samaan paikkaan tuntitöihin. Ihan huippua! Olen nyt käynyt töissä yhtenä päivänä viikossa ja tehnyt välillä myös etätöitä kotoa käsin. Jatkan samantyyppisten tehtävien parissa kuin keväällä erilaisiin kansallisiin koulutuksen arviointihankkeisiin liittyen.

Näkymiä työpaikalta
Työpisteeni!
Lounas Gastro Nom Helsingissä

Harjoitteluni alkoi Opetushallituksessa, josta se siirtyi toukokuussa uuteen virastoon. Nämä kuvat otin keväällä upeassa Hakaniemenrannassa:

Vastarannalla kasvatustieteiden kampus Siltavuorenpenkereellä

Aloitin syyskuussa myös graduseminaarin! Se tuntuu toisaalta hurjalta, toisaalta taas opintojen luonnolliselta jatkeelta. Aiheeni liittyy maahanmuuttajanuorten koulutukseen, mutta kirjallisuuden myötä tarkennan vielä teemaa ja muotoilen rajatummat tutkimuskysymykset. Ajattelin hankkia aineistoni haastattelemalla esimerkiksi opettajia ja kunnan viranhaltijoita, mikä tulee tapahtumaan tämän vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa. Toivon, että saan graduni valmiiksi kalenterivuoden aikana. Tällä hetkellä prosessiin kuuluu lähinnä kirjojen ja artikkelien lukemista, huh huh!


Minulla on meneillään myös kasvatustieteen syventäviä kursseja (Kasvatuksen, koulutuksen ja työelämän etiikka ja Koulutussosiologia ja -politiikka) sekä laadullisten tutkimusmenetelmien syventävä kurssi Methodological approaches to justice through education. Lisäksi olen vapaasti valitulla kurssilla Taloustieteen perusteet sivuaineopiskelijoille, jonka myötä pyrin laajentamaan näkemyksiäni taloustieteen suuntaan. Toisaalta olisi hyvä, että gradun kanssa ei tarvitsisi suorittaa paljoakaan muita opintoja, mutta toisaalta nämä kurssit eivät ole aiheiltaan täysin erillisiä vaan tukevat graduni tekemistä. Lisäksi luennoilla näkee tuttuja, ja tutustuu vielä uusiinkin ihmisiin, mikä on mukavaa kun opinnot alkavat lähestyä loppuaan.

Päätin pitkästä aikaa hankkia yliopistoliikunnan kausikortin ja olenkin käynyt muun muassa zumbassa, spinningissä ja stepissä. Ryhmäliikunnalle tuntuu olevan paremmin aikaa ja innostusta nyt yksin asuessa. Juoksulenkit ovat jääneet vähän vähemmälle, mutta ehkä saan vielä käytyä hölkkäilemässä ennen talven tuloa! Lenkkipolut ruskaisen metsän keskellä ovat ihania ja houkuttavat virkistäytymään.


Kuvailin hieman kampusmiljöötä Siltiksellä ja Unioninkadulla. Vanhat rakennukset, mukulakivipihat ja syksyiset puut ovat inspiroivia. Lukukausi on jo puolessa välissä, uskomatonta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...