sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Kamerauutuudet ♥


Kuten olenkin jo maininnut, sain joululahjaksi uuden kameran. Voi sitä iloa! Ensimmäisellä yhteisellä järjestelmäkamerallamme olin ehtinyt kuvaamaan jo melkein neljä vuotta, ja loppuaikoina aloin haaveilla paremmasta rungosta. Poikaystäväni oli ottanut toiveeni korvan taakse ja yllätti minut jouluna Canonin EOS 70D:llä. Olisinpa nähnyt ilmeeni! Kamera on monen monta harppausta edeltäjäänsä parempi, ja tällä uskon kuvaavani tyytyväisenä koko loppuikäni. Kiitos!


Canon EOS 70D:n ominaisuuksia:

 • Kohinaton 20 megapikselin kuva
 • APS-C-kokoinen 22,5 x 15 mm CMOS-kenno, jossa 40 miljoonaa fotodiodia
 • DIGIC 5+ -prosessori
 • Suuri ISO-herkkyys hämäräkuvaukseen (12 800, H: 25 600) 
 • Kuvataajuus 7 kuvaa/s täydellä resoluutiolla (58 JPEG, 16 RAW)
 • Erittäin nopea Dual Pixel CMOS -tarkennustekniikka: 19 ristikkäistyyppistä tarkennuspistettä, joista keskimmäinen takaa erikoisherkkänä luotettavan toiminnan myös valovoimaisilla objektiiveilla. Jokainen pikseli sisältää kaksi fotodiodia, jotka voidaan lukea erikseen.
 • Full HD -videokuvaus: nopea ja tarkka automaattitarkennus, stereoääni, täydet käsisäädöt ja vaihdettavat kuvataajuudet. Video-otosten enimmäiskesto n. 30 min, tiedoston enimmäiskoko 4 Gt.
 • Mikrofoniliitäntä
 • Sisäänrakennettu Wi-Fi
 • Suojaus pölyltä ja vedeltä
 • Näyttö 7,7 cm LCD kosketusnäyttö 1040 k
 • Mitat 139 x 104,3 x 78,5 mm
 • Paino 755 g

Lisää tietoa kamerasta Canonin sivuilla.   


Kameran valintakiekon kuvausohjelmista löytyy muun muassa näppärät ohjelmat vastavaloon kuvaamista varten (SCN-valikossa) ja pitkällä valotuksella kuvaamista varten (B). Luovassa kuvatilassa (CA) pystyy ottamaan muun muassa "pehmeitä", "eloisia" tai mustavalkoisia valokuvia. Otettua kuvaa taas voi muokata luovilla suotimilla, kuten kalansilmätehosteella. Olen innoissani etenkin miniatyyritehosteesta, jota olen ihastellut muiden blogikuvissa.

Sain kameran lisäksi SanDisk
SDHC 16 GB Extreme -muistikortin, johon mahtuu yli tuhat suurtakin kuvaa. Kortissa on nopea luku- ja kirjoitusnopeus (60MB/s), ja kuvien siirto kortilta koneelle onnistuu nopeasti.  


Uutta kameraa on helppo käyttää. Isoimmat käytännön muutokset EOS 1000D:hen (paremman kuvanlaadun lisäksi!) ovat videokuvaustoiminto, kääntyvä kosketusnäyttö sekä mahdollisuus käyttää langatonta verkkoyhteyttä. Kamera siis toimii wifi-tukiasemana, mitä voi hyödyntää kaukolaukaisussa tai vaikka kuvien siirtämisessä mobiililaitteeseen. Kun älypuhelinta käyttää etäohjattuna kameran wifin kautta, voi puhelimen näytöltä esikatsella kuvaa ennen kaukolaukaisua. Jee! Videokuvauksen mahdollisuuksista en ala edes puhua, se on huippu juttu ja opettaa varmasti uutta.


Alla on joitakin uudella kameralla otettuja kuvia. Blogialusta vie ehkä osan kuvien laadusta, mutta tärkeintä ovat kivat kuvat! Jatkossa saatan lisäillä parhaita otoksia myös esimerkiksi Flickriin. Uusi kamera mahdollisuuksineen toi mukanaan uuden valokuvausfilosofiankin, ja blogi ei ehkä enää jää ainoaksi paikaksi esitellä omia kuvia.


Toinen valokuvaukseen liittyvä uutuus, jota en ole vielä esitellyt täällä, on jo vajaa vuosi sitten hankittu objektiivi, Canonin EF 40mm f/2.8 STM. Kyseessä on pienikokoinen, erinomaisen kuvanlaadun takaava kiinteäpolttovälinen objektiivi. Sille jäi aikanaan hintaa 100 euroa NetAnttilan -60 % tarjouksessa. Objektiivi mahdollistaa yleiskuvauksen ja on omiaan muotokuvauksessa ja vaikkapa ruokakuvissa. Kuvasin tällä muun muassa siskoni ylioppilaspotretit. Pienen kokonsa ansiosta objektiivi on näppärä matkoilla, ja suuri valovoima tekee mahdolliseksi myös hämäräkuvauksen. Objektiivin lyhin tarkennusetäisyys on 30 cm. Lisää tietoa objektiivista Canonin sivuilla


Kuvaamiseen saa aina uutta intoa, kun varusteet täydentyvät. Valokuvaus on kuitenkin myös tekniikkalaji, johon näkemyksen ja luovuuden lisäksi tarvitaan hintavia laitteita. Niitä voi hankkia pikku hiljaa lisää sen mukaan, millaisia kuvia on kiinnostunut ottamaan. Jatkossa toivoisin kenties omistavani vielä teleobjektiivin, ja varustepuolella kevyen (yksijalkaisen) kamerajalustan sekä kameran oman suojakotelon.

Tässä vielä miniobjektiivilla otettuja esimerkkikuvia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...