maanantai 2. maaliskuuta 2015

Päivä 1: Notting Hill & Piccadilly Circus


Ensimmäisenä päivänä siskoni kanssa Lontoossa ohjelmaamme kuului kiertelyä Kensingtonista Notting Hilliin ja sieltä edelleen Piccadilly Circukselle ja Chinatowniin. Aurinko paistoi, britit olivat leppoisia ja reissutunnelma huipussaan! Lontoo-fiilistelyä tulee blogiin kolmessa osassa, yksi postaus kutakin matkapäivää kohden.


Lensimme Lontooseen British Airwaysillä. Lento sujui miellyttävästi, ja sen kesto oli kokonaisuudessaan 3 h 25 min. Ostimme lennolle Helsinki-Vantaalta teetä ja täytetyt croissantit täydentämään kotona syömäämme varhaista aamupalaa. Koneessa tarjoiltiin vielä välipala. Heathrowssa olimme jo noin yhdeksältä paikallista aikaa, joten edessämme oli lähes kokonainen päivä Lontoossa!

Meillä oli vain käsimatkatavarat, joten pääsimme jatkamaan matkaa nopeasti. Piipahdimme kentällä vielä Boots-apteekkiketjun liikkeessä ostamassa hiuslakan, sillä sitä ei saa kuljettaa koneen matkustamossa. Hankimme myös näppärät Oyster Card -matkakortit, joille latasimme arvoa viikonlopun julkisilla kulkemista varten. Sitten otimme kentältä metron kohti keskustaa. 

Noin puolen tunnin metrolla matkustamisen jälkeen vaihdoimme linjaa Barons Court -asemalla, minkä jälkeen huristelimme vielä pari pysäkkiä. Olimme valinneet kartasta Kensingtonin kaupunginosassa sijaitsevaa hotelliamme lähimpänä olevan aseman, Gloucester Roadin, jolla jäimme kyydistä. Asemalta kävelimme vajaassa kymmenessä minuutissa majapaikkaamme, Avni Kensingtoniin.


Oli mukavaa, kun saimme huoneemme saman tien, vaikka oli vasta puolipäivä. Olimme ilmoittaneet hotelliin Booking.comin varauksen yhteydessä arvioidun saapumisaikamme. Lisäksi toivoimme huonetta yläkerroksista, mikä sekin toteutui: olimme 5. kerroksessa. Huone sisäpihalle päin oli oikein rauhallinen, autojen ääniä tai muuta ei kuulunut, ja nukuimme koko viikonlopun hyvin. Lämpötilakin oli viileästä säästä huolimatta sopiva, sillä huonetta lämmitti patteri. Yksinkertaisten ikkunoiden eristys vaati tosin vähän virittelyä: vedon estämiseksi käärimme yöksi ikkunalaudalle pyyhkeen. Huoneen hintaan (n. 100 €/ yö) kuului aamiainen ja internetyhteys.


Asetuttuamme hetken aloillemme nappasimme mukaan karttaoppaan ja kameran ja lähdimme liikkeelle. Kävelimme takaisin metroasemalle, jonka lähellä oli muun muassa useita ravintoloita ja ruokakauppoja. Kävimme syömässä nopeat ateriat Burger Kingissä, jossa katselimme ohi kulkevia ihmisiä aurinkoisessa säässä, minkä jälkeen alkoi kävely kohti elokuvasta tuttua Notting Hilliä!

Metroasema

Kensington/Chelsea on varakasta asuinaluetta, mikä näkyi tien varsien komeina taloina ja kalliina autoina. Julkisivut suurine ikkunoineen ja näyttävine ovenpielineen henkivät arvokkuutta. Talot olivat paitsi tyylikkäitä myös persoonallisia, eikä kahta samanlaista rakennusta tullut vastaan. Kylmästä säästä huolimatta palmumaiset kasvit ja köynnökset vihersivät.

Minä Kensingtonin kaduilla :)

Kuljimme Kensington Gardens -puiston kulmasta leveää puistotietä ohi Kensingtonin palatsin, joka on tätä nykyä Cambridgen herttuan, prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen virallinen Lontoon-asunto. Siitä jatkoimme pitkin suurlähetystöjen vierustamaa Kensington Palace Gardens -katua, jonka tunnelma linnamaisten asutusten, valokuvauskieltojen ja vartijakoppien keskellä oli jokseenkin hermostuttava. :D


Kävelykierroksemme jatkui pitkin Notting Hill Gate -katua, jonka varrella oli pieniä putiikkeja ja muun muassa Jamie Oliverin viihtyisän näköinen Recipeace-kahvila/keittiö/myymälä. Kaduilla huristeli perilontoolaisia kaksikerrosbusseja ja mustia Mini-takseja.


Pian käännyimme Portobello Road -nimiselle kadulle, joka kulkee lähes koko Notting Hillin pituudelta pohjois-eteläsuunnassa. Aina lauantaisin kadulla on antiikkimarkkinat, mutta nyt perjantainakin kadun varren puodit olivat auki ja tarjosivat ohikulkijoille niin koruja, kelloja, vaatteita kuin turistituotteitakin. Notting Hillille tunnusomaista ovat pastellinväriset talot ja boheemin keskiluokkaiset asujat. Kuusikymmentä vuotta sitten aluetta sen sijaan asuttivat karibialaiset maahanmuuttajat, joiden perintö on yhä elokuussa pidettävä karnevaali.

Ruusut kukkivat helmikuisessa Lontoossa
Siskoni osti Portobello Market -kangaskassin
St. John's Church ja auringon kultaamia taloja

Ilta alkoi jo hämärtää, kun päätimme Notting Hillin kierroksemme ja osuimme Holland Parkin metroasemalle. Päätimme levähtää viihtyisän näköisessä kahvilassa, jonka opimme kuuluvan ranskalaislähtöiseen Paul-kahvilaketjuun, boulangerie et pâtisserie française. Otimme kuumat kaakaot ja minicroissantit, joita oli ihanaa nautiskella lämpimässä istuen.


Kaakaoiden jälkeen lähdimme metrolla keskustaan, Piccadilly Circukselle. Kyseisellä aukiolla olimme molemmat käyneet aikaisemmin, mutta halusimme nähdä paikan uudestaan nyt ilta-aikaan. Piccadilly Circus on yhtä kuin neonväreissä vilkkuvat valomainokset ja korotetun suihkulähteen päällä komeileva enkelipatsas. Ympärillä vilisee busseja ja autoja. Turistien täyttämä aukio on myös vilkas kohtaamispaikka, ja sen lähistöllä sijaitsee muun muassa teattereita.

Mainostaulujen valoissa

Piccadilly Circukselta jatkoimme läheiseen Chinatowniin. Kiinalaisten kortteleissa oli eläväinen tunnelma, ja koska halusimme syödä iltaruoaksi lontoolaiseen tapaan jotain monikulttuurista, otimme mukaamme edulliset rasialliset buffetin antimia Kowloon-nimisestä ravintolasta. Lontoon Chinatown on vain muutaman korttelin kokoinen, mutta silti Euroopan suurin kiinalaisten kaupunginosa.


Ateriarasiat mukanamme suuntasimme jälleen metroon ja tällä kertaa hotellia kohti. Väsymys painoi, mutta paljon olimme ehtineet päivän aikana nähdä. Oli ihanaa päästä huoneelle lepäämään ja syömään, ja sitten nukkumaan seuraavaa matkapäivää varten!

2 kommenttia:

  1. Kyllä meillä oli vaan niin kiva reissu. :) Hienosti muuten oot muokannut osaa kuvista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli. :)) Kiitos, tarkoitat varmaan niitä, joihin käytin ensimmäistä kertaa kameran muokkaustehosteita!

      Poista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...