keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Päivä 2: Westfield Stratford City


Toisena Lontoon matkapäivänä otimme siskoni kanssa suunnaksi kaupungin itäpuolella sijaitsevan kauppakeskus Westfield Stratford Cityn. Kyseinen keskus on Euroopan suurimpia yli 250 liikkeellään ja 60 ravintolallaan! Koska Westfieldistä löytyivät kaikki meille Lontoossa kiinnostavat kaupat, oli se helppo valinta shoppailukohteeksi.


Söimme hotellissamme aamiaisen ja lähdimme metrolla matkaan. Olimme jo kotisuomessa katsoneet nettisivuilta kauppakeskuksen liikkeet ja tehneet listan niistä, joissa haluaisimme käydä. Listalla olivat muun muassa Primark, Forever 21, Berschka, Victoria's Secret, River Island, Urban Outfitters, Topshop ja Hollister.


Aloitimme kauppakierroksen Primarkista, jossa kuluikin pari tuntia. Kävimme vielä muutamassa puodissa, minkä jälkeen alkoi lounaspaikan etsiminen. Minulla oli Westfieldin älypuhelinsovellus, josta selasimme ravintoloita. Lopulta päädyimme Wahaca Mexican Market Eatingiin, jonka bongasimme ohi kävellessämme. Se oli rento paikka ja mielestäni huippu valinta syömiselle: tarjoilijat olivat mukavia, pöydät täynnä paikallisia ja listalla oli maukkaita katuruokaherkkuja. 


Otimme alkuun nachoja salsalla, ja siskoni söi pääruoaksi kaksi pientä ruokalajia. Oma annokseni oli Enchiladas Suizas -pata (9 £): Mexican comfort food - soft corn tortillas filled with tender poached chicken, topped with a creamy tomatillo sauce and melted cheese. Served with green rice and frijoles. Se oli erikoista, mutta hyvää!


Olimme suunnitelleet viettävämme ostoskeskuksessa noin puoli päivää, mutta pian huomasimme, että valtavan ihmismäärän (ja myös kauppojen paljouden) takia voisimme joko jättää etukäteen miettimistämme liikkeistä osan pois tai pidentää perilläoloaikaamme. Päädyimme jälkimmäiseen, tosin näimme silti vain murto-osan kaupoista. Lauantai on varmasti yksi suosituimmista shoppailupäivistä, joten se ei siksi ollut ihanteellisin ajankohta. Meidän reissullamme kyseinen päivä oli kuitenkin ainoa vaihtoehto, ja olimme tyytyväisiä että lähdimme silloin Westfieldiin.

Palattuamme keskustaan kävimme metroasemamme Waitrose-ruokakaupassa, josta ostimme muun muassa salaattia, smoothietaa ja jukurtit sekä teetä kotiintuomisiksi. Emme jaksaneet lähteä enää minnekään muualle kuin hotellille lepäämään.


Nyt joihinkin ostoksiin. Marks & Spencerin ruokakauppa oli yksi visiittimme kohde kauppakeskuksessa, ja välipalaherkkujen lisäksi ostin sieltä Keep Cool and Carry -kylmäkassin. Se on näppärä kesällä, ja brittiteksti muistuttaa matkastamme. Ostin M&S:ltä myös suklaata ystävänpäiväteemalla.


Forever 21, jossa olin viimeksi käynyt New Yorkissa, ei tälläkään kertaa tuottanut pettymystä. Sieltä löysin violetin perhoshihaisen paidan (13,50 £), siron kaulakorun (3 £) sekä föönausharjan (2 £). Ostoshalujamme hillitse punnan vahva kurssi, joka toi hintoihin lisää noin 30 %.


Jo aiemmin tekemiäni uusia ostoksia ovat Lindexin paljettilaukku, Glitterin rannekoru ja H&M:n riikinkukon värinen peplum-toppi. Nämä olivat mukana reissulla ja pääsivät ylle sunnuntain keikalle.


Lopuksi Primark. Ketjun konseptiin kuuluvat muodikkaat mutta halvat vaatteet ja liukuhihnamainen palvelu. Hintojen edullisuus näkyy tuotteiden laadussa, mutta toisinaan Primarkista voi tehdä löytöjä. Sovittelu oli hirmuinen urakka, kun kassiin oli latonut kilokaupalla vaatteita, ja kerralla voi sovittaa vain kahdeksaa... Ihmismassat käytävillä meinasivat hieman ahdistaa. Kaupasta päästyämme olimme kerrassaan poikki, mutta saimme kivoja juttuja: itse ostin muun muassa pääskytopin (4 £), kauniin keväthuivin (4 £), minikukkaron (1,50 £) ja rannekorun (3 £). Kaikkia olen jo käyttänyt, ja näiden kera on mukavaa mennä kohti kevättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...