torstai 6. elokuuta 2015

Elokuisia mietteitä


Kesä on kääntynyt elokuulle, ja paljon on ehtinyt tapahtua viimeisten parin kuukauden aikana. On ollut yllättävän mukavaa siihen nähden, että kesä oli varattu pääosin gradun tekemiselle. Mitään suurempaa en ollut suunnitellut ennakkoon, mutta siitä huolimatta tästäkin kesästä jäi monia kivoja muistoja. Vietin muun muassa heinäkuussa kaksi ja puoli viikkoa Itä-Suomessa, mikä vaikutti pidemmältä ajanjaksolta kuin olikaan, ja tuntui lomalta, vaikka opiskelin jonkin verran myös siellä ollessani. 

Pohdiskelin kotiseudulla vieraillessani, että nykyisin tuntuu jännältä palata sinne, kun kaupungilla liikkuessaan ei aina tunne kuuluvansa joukkoon eikä välttämättä muista, miten itse ajatteli ja käyttäytyi siellä asuessaan. Joensuulaiset tuntuvat melko vierailta, eikä kaupungissa myöskään kohta enää juuri asu vanhoja ystäviäni, kun monet heistä ovat muuttaneet tai muuttamassa muille paikkakunnille. Uskon kuitenkin, että jos kotiseudulla viettäisi pidemmän ajan, palaisi tuttuuden tunne hiljalleen. Esimerkiksi Ilosaarirockin aikana vierauden tunnetta ei ollut, vaan festarikansaan sulautui saumattomasti. Myös perheen luona maalla tuntee olevansa kotona, ja sieltä tuntuikin taas haikealta lähteä pois. 


Nyt olen ollut jo hetken aikaa takaisin Helsingissä, ja vielä viikon verran saan nauttia poikaystäväni seurasta ennen kuin hän palaa opintojen merkeissä takaisin Tukholmaan. Etäsuhteemme on toiminut hyvin, ja kesällä juhlistimme neljättä vuottamme kihloissa. On ollut mukavaa, kun olemme nyt ehtineet viettää paljon aikaa yhdessä. Viime päivinä olemme muun muassa käyneet Korkeasaaressa ja Suomenlinnassa, minkä lisäksi ohjelmassa on ollut rentoa oleilua ja lämminneestä säästä nauttimista. 

Olen myös tehnyt gradua. Haastattelut sain litteroitua kuukausi sitten, ja nyt olen analysoinut niistä  kertynyttä noin 120 sivun tekstiaineistoa. Tavoitteenani on saada aineisto alustavasti analysoitua tämän kuun loppuun mennessä, jolloin voin esitellä sitä syyskuussa alkavassa kolmannessa graduseminaarissa. Tiedän, että kiirettä tulee pitämään gradun palautukseen asti, mutta toivon, että jaksan käyttää tutkielmaan niin paljon aikaa kuin se tänä syksynä valmistuakseen tarvitsee. Onneksi aihe kiinnostaa minua, ja olen ollut gradun parissa tähän mennessä ihan mielelläni.


Nyt, kun minulla on seuraa, päivät menevät mukavissa merkeissä. Välillä yksin ollessani on nimittäin tuntunut tylsältä, kun ei ole ollut menoja yliopistolla lukuvuoden tapaan, vaan opiskelua on tehnyt kotoa käsin. Kun useaan päivään ei juuri ole sosiaalisia kontakteja, niitä alkaa toden teolla kaivata, ja tulee lähdettyä tietoisesti vaikkapa ryhmäliikuntatunnille. Kotona olemisessa on kuitenkin myös hyvät puolensa, kuten se, että oman aikataulun saa suunnitella vapaasti, ja opiskella voi mihin aikaan tahansa. Olenkin nauttinut työn etenemisestä, ja odotan myös syksyltä tehokkaita päiviä yksin gradun parissa.

Syyskuussa alkaa näillä näkymin viimeinen lukuvuoteni opiskelijana. Se on huisia! Vaikka olisin mielelläni yliopistolainen vielä pitkään, uskon, että nyt on jo aika alkaa laittaa opintoja pakettiin ja siirtyä elämässä seuraavaan vaiheeseen. Onneksi oppia voi aina aikuisenakin, elinikäisen oppimisen periaatteiden mukaan niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin. Tohtorin opinnotkaan eivät ole poissuljettuja, mutta tulevan syksyn jälkeen lähden mielelläni kokeilemaan siipiäni työnteon parissa. Työllistymisen mahdollisuudet ovat vielä melko tuntemattomat, mutta suhtaudun tulevaan optimistisesti. Joka tapauksessa aion nauttia lukuvuoden alkamisesta viimeisen kerran täysin siemauksin, käydä paljon yliopistolla ja vaikkapa ostaa uusia koulutarvikkeita. Useat kasvatustieteen kaverini myös jatkavat opiskelujaan, joten voin vielä olla mukana opiskelijaelämässä sitä kautta.


Kesän aikana olen kuvaillut luontoa paljon, enemmän kuin olen ehtinyt kuvia käsittelemään ja julkaisemaan. Tässä postauksessa on tuloksia joiltakin kuvausretkiltä. Lisäksi olen kokkaillut uusia herkullisia reseptejä, kuten lohiwrappeja, bataattikeittoa, quesadilloja, kana-fetapiirakkaa ja kesäkurpitsalasagnea. Toivottavasti ruokatunnelmia tulee näkymään myös blogin puolella! Suunnitelmissa on tehdä tänne juttua myös kesän ajan tarkemmista tekemisistä kuvien kera. 

Siihen saakka, kuulemiin taas! :)

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, jälleen kerran. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva teksti! :) Syksyn opiskelijatapahtumista vois mennä ainakin Amazing Raceen ;) onpa mennyt nopeasti opiskeluaika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra, kiva kuulla! :) Niin on mennyt. Joo, AR vois olla hauska ;)

   Poista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...