sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Ihana joulu


Nyt se joulu on taas takana. Oli oikein mukavat pari viikkoa Pohjois-Karjalassa, ja tätä kirjoittelen junassa matkalla takaisin Helsinkiin. Kaksi viikkoa lomaa tuntuivat ihanasti pidemmiltä kuin normaalit arkiviikot, eli loma teki tehtävänsä. Tässä hieman joulun kuvia ja tunnelmia!


Ennen joulua ehdin oleilemaan pari päivää yksin kotosalla vanhempien ja siskon ollessa vielä töissä. Aatonaattona tiistaina sää oli aurinkoinen ja nurmi vihreää, joten ei tuntunut vielä kovinkaan jouluiselta. Keskiviikkona kuitenkin tapahtui joulun taika, ja heräsimme lumisateiseen aamuun. Aivan mahtavaa!


Jouluun ja aattoon kuuluu meillä perinteisesti kuusen koristelu ja muiden joulukoristeiden laitto, riisipuuroa, joulurauhan julistuksen kuunteleminen, haudoilla käyminen kera kynttilöiden viemisen sekä joulusauna. Illalla syödään myös perinteinen jouluateria, minkä jälkeen avataan lahjat. On hauskaa, että aatto tuntuu lähes samalta joka vuosi, se ehkä kuuluu jouluun. 


Jouluaterialla on muun muassa lanttu- ja perunalaatikoita, karjalanpaistia, piirakoita, rosollia ja kalaa. Näitä ruokia syödään joulun pyhinä useaan otteeseen, mutta joulupäivän iltana perinteeksi on alkanut muodostua nauttia erilaisia juustoja ja keksejä.

Jouluna oli ihanaa rentoutua nukkuen pitkään ja viettäen kiireettömiä päiviä. Kirpeät pakkasaamut ja kauniit auringonnousut täydensivät mielenrauhaa. Herkuteltua tuli paljon, mikä oli hauskaa niin pitkään kuin sitä kesti, mutta nyt arkeen palatessa odotan innolla kevyemmin syömistä ja urheilun jatkamista. Joululomaan kuului myös kaupungissa käyntejä siskoni muuttopuuhien merkeissä sekä alennusmyynneissä kiertelemistä. Tein joitakin hyviä vaatelöytöjä, joista lisää kenties myöhemmin.


Sain kivoja joululahjoja, ja esittelen niistä osan vielä tähän loppuun. Kihlattuni kanssa emme antaneet toisillemme tänä vuonna aineellisia lahjoja, vaan keksimme lähteä Kolille nauttimaan talvisesta luonnosta, maisemakylpylästä ja hyvästä ruoasta.


Yksi tänä jouluna toivomistani asioista oli Urban Decay -merkin luomiväripaletti Vice. UD on tunnettu laadukkaista meikeistään, ja tämä on nyt ensimmäinen tuotekokeiluni heiltä. Vice on myynnissä vain rajoitetun ajan ja sisältää 20 luomiväriä. Minua houkuttelivat sekä neutraalit että värikkäämmät sävyt, minkä vuoksi päädyin tähän, esimerkiksi ruskeasävyisten Naked-palettien sijaan. Suurin osa Vicen väreistä on helmiäisiä, mutta kimmellys on onneksi hienojakoista, sopii arkeenkin eikä varise poskille. Luomivärit vaikuttavat hyviltä, ja olen jo kokeillut niitä aina tilaisuuden salliessa eli kun olen meikannut. Paletin mukana tuli sivellin, joita minulta löytyy myös omasta takaa, mutta intensiivisemmän lopputuloksen saavuttamiseksi olen päättänyt kokeilla joidenkin sävyjen levittämistä myös vaahtomuoviapplikaattorilla tai sormin.


Sain muutakin kosmetiikkaa, kuten kynsilakkoja ja -koristeita sekä kasvo- ja vartalovoiteita, ne ovat aina mieluisia. Pehmeästä tähtikuvioisesta t-paidasta tuli jo loman hittivaate.


Makeanveden helmistä tehty Modo Mio -kaulakoru sekä Taika-lautanen


Kotiin liittyviä juttuja olivat muun muassa Herttamuumi-tyynyliinat, kylpypyyhkeet ja keittiöliinat. Pyyhkeisiin on kirjailtu nimemme, huippua!


Siskoltani sain vielä pienen albumin Lontoon-matkamme kuvilla täytettynä, jee. Alla näkyy myös uusi kalenterini vuodelle 2016 (seuraava postaus käsitteleekin viime vuoden kohokohtia ja tulevan vuoden tavoitteita). Tämän joululoman jälkeen on taas rutkasti voimia palata arkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...