maanantai 18. tammikuuta 2016

Vuosikatsaus 2015 ja alkuvuoden kuulumiset

Hyvää uutta vuotta 2016! Vuoden kaksi ensimmäistä viikkoa ovat nyt takana, ja paljon uusia tuulia on päiviin mahtunut. Niistä kerron tarkemmin postauksen loppupuolella. Pääpaino on kuitenkin katsauksella, jonka teen menneeseen vuoteen kera muutamien blogilinkkien.


Tammi / helmi 2015
Tammikuussa  jatkoin syksyllä aloitetun gradun tekemistä ja myös tuntitöitä koulutuksen hallintovirastossa kerran viikossa. Helmikuun kohokohtia oli siskoni kanssa tehty Lontoon matka, josta kerroin näissä postauksissa: päivä 1, päivä 2 ja päivä 3. Helmikuussa osallistuin myös gradupäivään Tampereella ja aloitin graduhaastattelut (vinkkejä haastattelujen tekemiseen ja purkamiseen). Isäni täytti 60 vuotta. Minä ja kihlattuni vietimme Tukholmassa 5-vuotispäiväämme!


Maalis / huhti / touko 2015
Maaliskuussa täytin 24 vuotta ja aloin jakaa IG:ssä luontokuviani (joita kuvasin uudella kameralla). Huhtikuussa kävin Kolilla ja vietin vappua Tukholmassa. Tässä pitkässä postauksessa kerroin mm. synttäreistäni ja toukokuisista puuhista kuten Sunrise Avenuen keikalla käymisestä.

Viime vuoden luontokuvapostauksia olivat: siluetit, kevätluonnon helmet, taikatalven muistot, vaaramaisemat, lumihiutaleet, talvinen metsä ja järven jää, jääkristalli, sekä talviaamu. Hyvin talveen painottuvia :D Myöhemmin kesällä ja syksyllä kuvailin myös, mutta niinä aikoina gradu vei kaiken tietokoneella vietetyn ajan, eli en juurikaan käsitellyt kuvia eteenpäin. 


Kesä / heinä 2015
Kesäkuuhun mennessä kaikki graduhaastattelut oli tehty, ja minulla alkoi kuukauden litterointiurakka. Ehdin kuitenkin käymään Jyväskylässä. Nykyisessä asunnossani olin asunut nyt vuoden verran.

Heinäkuussa matkustin Joensuuhun pidemmäksi aikaa. Pääsin lukioaikaisen ystäväni kaasoksi ensi kesänä vietettäviin häihin (tässä linkki morsiamen hääblogiin), ja itselleni tuli täyteen neljä vuotta kihloissa Kävin myös Ilosaarirockissa ja osallistuin talkoolaisena rokin purkamiseen.


Elo / syys 2015
Elokuussa kävimme Suomenlinnassa poikaystäväni kanssa ja kuvailimme oravia Seurasaaressa. Aloitin graduaineiston systemaattisen analyysin, ja syyskuussa kolmannen ja viimeisen graduseminaarin. Kävin myös ensimmäistä kertaa bodypumpissa. Bodypump jäi kiinnostamaan, mutta gradun takia se jäi tauolle, kunnes otin sen nyt vuodenvaihteen jälkeen mukaan liikuntaohjelmaani. Syyskuussa jatkoin taas osa-aikaisia töitä kesän jälkeen, ja siskoni täytti 20 vuotta. 


Lokakuu 2015
Lokakuu oli tiukkaa gradupuurtamista. Minulla oli vain muutama vapaapäivä, joita vietin muun muassa Amazing race -opiskelijatapahtuman merkeissä. Lokakuun 27. päivä sitten sain valmiiksi ja palautin tutkielmani! Heti sen jälkeen lensin Tukholmaan lomailemaan


Tuosta Tukholman-visiitistä en olekaan ehtinyt postailemaan, joten tässä hieman matkakuvia! Koska kehärata oli avattu, pääsin lentokentälle junalla. Nautin Helsinki-Vantaalla ihanan välipalan kera romaanin, lounge-musiikin ja kansainvälisen tunnelman. Oi sitä fiilistä ♥ Tukholmassa ohjelmassa oli muun muassa ostoskeskuksessa kiertelyä, luonnonhistoriallinen museo sekä leffailua James Bondin merkeissä.


Marraskuu 2015
Marraskuussa kävin Joensuussa ja leikkasin hiukseni lyhyemmiksi ja kerrostetuiksi. Osallistuin kasvatustieteen päiville, joilta palattuani kävin yksikseni Antti Tuiskun keikalla kulttuuritalolla. Aloitin myös yliopiston järjestämän työelämämentoroinnin, joka jatkuu kevääseen, ja sain kuulla graduarvosanani: magna cum laude approbatur. Vaikka se jäi erinomaisen alapuolelle, voin seisoa tekstini takana ylpeänä, ja oli arvostelussa myös parhain arvosanoin arvioituja osa-alueita. Haastattelemani asiantuntijat pitivät tutkielmastani, ja se sai hyvän vastaanoton myös KT-päivillä.


Joulukuu 2015
Vuoden viimeisenä kuukautena ehti tapahtumaan paljon. Graduni hyväksyttiin tiedekunnassa, ja jätin kasvatustieteen maisterin tutkintotodistuspyynnön! Itsenäisyyspäivän aikoihin kävin Tukholmassa. Vietin myös pikkujouluja, joista toiset työpaikalla, missä sain kuulla ilouutisia: sain kokopäiväisen työpaikan tammikuun alusta kesäkuun loppuun! Ihanaa. Gradun nopeasta palautuksestakin oli hyötyä, sillä nyt pystyin ajoittamaan valmistumisen vuodenvaihteeseen, jonka jälkeen oli luontevaa siirtyä kokonaan työelämään. Asiat eivät oikein olisi voineet mennä mukavammin :)

Joulukuuhun mahtui myös rentouttava joululoma kera upean Kolin-reissun. Sain myös poikaystävältäni lahjaksi Photoshopin & Lightroomin, joissa voin muokata valokuviani monipuolisemmin


Yhteenvetona viime vuodesta voisin sanoa, että se oli gradupainotteinen, mutta myös rentoja ja matkoihin liittyviä hetkiä mahtui mukaan. Valmistumispäiväkseni tuli 18.12.2015, joten vuosi jää historiaan etenkin yliopiston päättymisajankohtana. Varsinaisen KM-todistuksen hain itse asiassa tänään! Jippijaijei! Tavoitteeni vuodelle 2016 liittyvät pääosin asiantuntijuuden kehittämiseen ja työelämään sijoittumiseen, valokuvausharrastuksen jatkamiseen ja liikunnalliseen elämäntapaan. Toivon, että vuosi tuo tullessaan paljon hyviä hetkiä perheen ja ystävien kanssa, uusiin paikkoihin tutustumista ja matkailua, ihmisenä kasvamista ja ennen kaikkea elämästä nauttimista. Tervetuloa 2016!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...