tiistai 23. helmikuuta 2016

Tyttöjen viikonloppu Helsingissä


Arki on rullaillut eteenpäin nopeasti kera työpäivien ja ohjelmantäyteisten viikonloppujen. Etenkin eräs viikonloppu vähän aikaa sitten oli tavallista parempi, kun sain vieraikseni äitini ja siskoni. Vietimme nimittäin tyttöjen viikonloppua!

Yhteinen aikamme alkoi perjantai-iltana työpäiväni päätyttyä ja Ä:n & E:n junan saavuttua. Iloisen jälleennäkemisen jälkeen suuntasimme viikonlopun tukikohtaamme, Radisson Blu Plaza -hotelliin rautatientorin laidalle. Hotelli oli upea, ja tuolla korkeiden ikkunoiden ja raskaiden verhojen takana tuttu Helsinki tuntui unohtuvan, ja pystyimme kuvittelemaan itsemme kuin jonnekin kaukaisempaan kaupunkiin.


Perjantai-illan ohjelmaamme kuului ensin jutustelua huoneella ja sitten kiertelyä keskustassa. Kävimme muun muassa uusitussa Forumissa, jossa pistäydyimme wokeille yläkerroksen ravintolamaailmassa. Oli hauskaa istuskella korkeilla jakkaroilla ja tiirailla ohikulkevia kaupunkilaisia. Vähitellen siirryimme takaisin hotellille ja painuimme pehkuihin valmiina seuraavaan kokonaiseen päivään.


Launtai alkoi lämpimällä kylvyllä ja aamiaisella. Super Breakfastilla oli tarjolla herkkuja "parhaista Manner-Euroopan, Pohjois-Euroopan ja Amerikan keittiöistä". Jo ruokasaliin astuessa huokasimme ihastuksesta: valikoima oli upea, ja kaikki oli laitettu esille inspiroivasti. Omia lemppareitani olivat lämminsavulohi, brie-juusto hillolla, croissant ja tee sekä perinteiset aamiaisjutut eli maustamaton jukurtti hedelmillä ja lämpimät suolaiset purtavat. Oli ihanaa nautiskella kaikessa rauhassa. Tuon aamiaisen jälkeen jaksoikin pitkään!


Hotellilta suuntasimme ensiksi yliopiston päärakennukselle, sillä olin pyytänyt siskoani ottamaan minusta kuvia tutkintotodistukseni kanssa arvokkaassa ympäristössä. Kuvaussessio onnistui oikein hyvin, ja saimme niin tyylikkäitä kuin riehakkaitakin kuvia minusta, tuoreesta maisterista.


Yliopiston jälkeen teimme kävelykierroksen Senaatintorin ja Tuomiokirkon ohi, minkä jälkeen suuntasimme keskustan kaduille shoppailumielessä. Tarjosin salaatit Factoryssä, ja sen jälkeen etenkin H&M:llä kului aikaa löytöjä tehden. Ihmettelimme Aleksanterinkadun vilinää ja illan hämärtyessä kuljimme takaisin Plazaan. Levähdimme hetken huoneella ja lähdimme sitten illalliselle alakerran ravintolaan.


Ravintola Kitzensissä, Pääkonttorissa, oli viihtyisää. Sisustus oli tunnelmallinen ja palvelu ystävällistä. Hieman ihmettelimme sitä, kun ruokien tulemisessa kesti kauan, vaikka asiakkaita oli vähän. Onneksi ruoat olivat maukkaita. Siskoni otti BBQ-grillattua possua ja äiti merianturaa. Minä valitsin poroa kera kanttarelliraviolien, eli erilaista kuin yleensä, mutta ehkä se siksi oli niin hyvää!


Aterian kruunasivat jälkiruoat. E otti mustikkapiirasta ja me toiset "Lapin kulta - liekitettyä lakkalettua" -annoksen. Se oli upea! Jälkiruoka liekitettiin silmiemme edessä, ja mesimarjalikööri antoi kinuskiselle letulle voimakkaan maun. Mmm...


Seuraavana aamuna nautimme vielä herkkuaamiaisen, minkä jälkeen äidin ja siskon piti jo hypätä paluujunaan. En olisi halunnut viikonlopun päättyvän, mutta se tuntui kuitenkin mukavan pitkältä, kuin olisimme olleet lomalla kauempanakin. Seuraavaa tyttöjen visiittiä odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...