lauantai 23. huhtikuuta 2016

Arki.


Arki. Päivätöiden aloittamisen jälkeen tuo niin tutuksi muodostunut, rutiineista rakentunut kokonaisuus, jota rytmittävät työpäivät ja viikonloput. Ajattelin kirjoitella, mitä kaikkea arkeeni tällä hetkellä kuuluu!

Työhuoneeni

Ensinnäkin, työt. On ollut mukavaa olla töissä tutussa paikassa, siellä, missä tein kaksi vuotta sitten yliopistoharjoitteluni ja sen jälkeen viime jouluun saakka opintojen ohella osa-aikaisia hommia projektisuunnittelijana. Valmistuttuani tämän vuoden alussa työllistyin organisaatioon kokopäiväisesti suunnittelijaksi, ja olen nyt ehtinyt olemaan töissä nelisen kuukautta. Nopeasti ja mukavasti on mennyt! 

Olen viihtynyt töissä hyvin, mutta toki opeteltavaa riittää: sekä työn sisällöissä että uudessa elämänrytmissä. Illat tuntuvat melko lyhyiltä, ja omaa aikaa ei ole runsaasti muutoin kuin viikonloppuisin. Toki opiskeluun verrattuna vapaa-aika on nyt oikeasti vapaa-aikaa, kun sitä ei tarvitse käyttää lukemiseen ja kurssitehtäviin. Silti, kun työpäivän jälkeen pääsee kotiin, muutamat iltatunnit kuluvat nopeasti perusjuttuihin kuten ruokailuun ja ohjelman tai parin katsomiseen. Nukkumaan on myös mentävä hyvissä ajoin, että jaksaa taas herätä varhain seuraavana päivänä.

Mielelläni harrastaisin arkiviikkoina enemmän, esimerkiksi bloggaisin, valokuvaisin, lukisin ja leipoisin useammin, mutta vielä en juuri ole löytänyt puhtia näiden asioiden tekemiseen arki-iltaisin. Olen kuitenkin viettänyt työssäkäyvän elämää vasta muutaman kuukauden, joten uskon, että ajan kanssa lyhyitäkin iltoja oppii paremmin hyödyntämään.

Jokapäiväisiä esineitäni: kalenteri ja työavaimet kera Tukholmasta muistuttavan avaimenperän
Päivittäin ranteessani kulkeva kello sekä silloin tällöin kaulaani koristava avainnauha

Yllä on muutama työlookkini. Käytän töissä yleensä mustia housuja ja ballerinoja, yläosat vaihtuvat usein. Tekisi mieli käyttää enemmän myös hameita ja mekkoja, toivottavasti vaatekaappini täydentyy niillä jossain vaiheessa. Olen myös kaivannut työvarustukseeni kivoja maltillisia korkokenkiä, ja juuri eilen onnistuinkin itse asiassa löytämään sellaiset!

Tyyliini kuuluvat usein lakatut kynnet, alla joitakin viime aikojen lakkauksia. Käytän värilakan kanssa aina alus- ja päällyslakkaa, tällä hetkellä O.P.I.:n Nail Envyä ja Essien Gel Setter, joiden lisäksi kuluu kynsinauhaöljykynä... :)


Yksi asia, jota olen harrastanut töiden ohella, on liikunta. Siitä en ole tinkinyt, ja säännölliset aikataulut tukevat urheilemista hyvin. Käyn noin kahdesti viikossa ryhmäliikunnassa (bodypumpissa ja spinningissä) ja pyrin myös ulkoilemaan. Säiden lämmettyä aloitan varmaankin taas juoksemisen. Liikunta tuo hyvinvointia, mitä olen yrittänyt edistää myös terveellisellä ruokavaliolla ja hyvällä unella, ja tunnenkin jaksavani arjessa hyvin! :) 
Tämänhetkiset lemppariurheiluvaattet: toppi, trikoot ja pusakka H&M, kengät Adidas/Stadium
Satunnaiset ruokaostokset kera lohisalaatin
Uusi suosikkiteeni on Clipperin valkoinen appelsiinin makuinen tee ♥ 
Kuvassa myös yksi suolaisista herkuistani: juustoa ja keksiä!

Viikonloput ovat saaneet täysin uuden merkityksen työviikkojen myötä. Perjantaina on yleensä mahtifiilis vaihtaa vapaalle, ja lauantaisin herää täynnä tarmoa vapaapäivään. Viikonloppuna nautin omasta ajasta, siivoilen, ulkoilen ja kokkailen. Vuodenajan lisääntyvä valoisuus ja lämpö saavat energian nousemaan, ja virkistyä voi myös pienessä kevätsateessa!

Yksin asuessa sosiaaliset kontaktit ovat tärkeitä. Iloitsenkin kavereiden näkemisestä sekä yhteydenpidosta perheeseeni ja Tukholman-kihlattuuni. Vaikka kodissa on vain yksi ihminen, tuntuu kuin heisetkin olisivat vain pienen matkan päässä.

Rento pasta- & leffailta
Forumin Espresso Housessa

Yksin asuminen tulee kuitenkin jäämään historiaan, kun poikaystäväni palaa Suomeen kesäkuussa. Tähän liittyen minulla on teille uutinen kerrottavana: olemme löytäneet meille yhteisen vuokra-asunnon Helsingistä! Jee! 

Aloitettuamme asuntohaun tämän kuun alussa saimme pian tarjouksen, jonka sitten otimme vastaan. Tällä viikolla allekirjoitimme vuokrasopimuksen sähköisesti. Nyt voi siis varmuudella hehkuttaa kämppäämme, joka on hieman alle 50-neliöinen kaksio muutama vuosi sitten rakennetussa talossa. Tulemme asumaan 1. kerroksessa ja meillä on oma piha. Vaaleansävyisessä asunnossa on olohuone, makuuhuone, avokeittiö ja sauna. Sijainti on lähellä nykyistä kotiani ja kulkuyhteydet ovat hyvät. Olen niin innoissani! :)

Muutto on itse asiassa jo viikon päästä, vappuna! Minä asun uudessa kodissa ensimmäisen kuukauden yksin, ja M liittyy seuraani saatuaan valmiiksi opinnäytetyönsä Tukholmassa. Viime päivinä muutto on täyttänyt ajatukset, ja olemme muun muassa suunnitelleet kalusteiden järjestystä ja selailleet Ikean sivuja muutaman täydennyksen hankkimiseksi.

Hieman haikeudella jätän nykyisen asuntoni, sillä tämä on ollut mukava ja olen kotiutunut näille kulmille. Uskomatonta, että asun tässä enää vajaan viikon! On kuitenkin ihanaa palata yhdessä asumiseen ja sisustaa uutta kotia, joka ei ole enää opiskelijoiden. Nyt vain pakkaamaan tavaroita ja valmistautumaan kodin vaihtoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...