maanantai 30. toukokuuta 2016

Ystävän polttareissa


Viikonloppu meni hauskoissa tunnelmissa, kun järjestimme ensi kesänä naimisiin menevälle ystävällemme polttarit! Minä vastasin suunnittelusta enimmäkseen, lisäksi mukana juonessa oli kuusi muuta tyttöä. Yhteensä meitä oli siis kahdeksan, mikä oli mielestäni juuri sopiva määrä polttareiden juhlintaan.

Polttareiden aktiivisen suunnittelun aloitimme noin kuukausi sitten, ja lähes kaikille sopiva päivä löytyikin yllättävän helposti. Se onneksi sopi myös morsiamelle ajankohdan koittaessa. Oli hauskaa suunnitella kivaa ohjelmaa ja yllätyksiä, ja yhtenä isoimmista olikin juhlien sijainti - pidimme polttarit morsiamen asuinkaupungin sijaan Helsingissä. 

Koska 1) ystäväni kihlattu oli toisella paikkakunnalla kesätöissä eikä voinut varmistaa ystäväni kotona olemista polttaripäivänä ja 2) juna Helsinkiin lähti aamuvarhaisella, päätin ilmoittaa juhlakalulle jo edellisenä päivänä, että lauantaille kannattaa laittaa herätys. Lauantaiaamuna morsiamen kotoaan kävi sitten eräs toinen polttareihin tulija, mikä oli mukava järjestely. He matkasivat junalla Helsingin rautatieasemalle, jossa me muut jo odotimme. Noin yhdeltätoista päivä yhdessä pääsi alkamaan!

Aloitimme piknikillä keskustassa. Päivänsankari sai laatimani  morsiuspassin, jonka tehtäviä hän alkoi heti suorittaa lähtiessämme liikkeelle. Joidenkin tehtävien suorittamisen ja kävelyn jälkeen suuntasimme kahden aikoihin Valimoon, jossa meille oli varattu liikuntaa trampoliinipuisto Rushissa. Se oli hauskaa! Kyseessä on siis tänä vuonna avautunut paikka, jossa on iso liikuntahalli täynnä pomppuruutuja ja erilaisia spesiaalijuttuja, kuten patjallehyppytorni. En olisi uskonut, että trampoliinihypyt käyvät niin tehokkaasta liikunnasta, siinä kyllä hengästyi mukavasti. Jäin hieman koukkuun pomppimiseen, tuntui että jo tunnin aikana oppi hieman paremmin säätelemään hyppyjä. Tuonne pitää ehkä päästä uudestaan :)


Liikunnan jälkeen suuntasimme minun luokseni. Olin saanut tavarat muuton jäljiltä järjesteltyä (postausta asunnosta myöhemmin), ja olin valmistellut tytöille brunssin. Polttaribrunssiin kuului piirakoita, croissantteja, leipää, juustoa ja leikkelettä, kanasalaattia ja hedelmiä. Makeapuolella oli suklaamuffinsseja, karkkia ja mansikkakreemikakkua. Lisäksi nautimme kuohuvaa. Kannoimme ruokapöydän terassille pihakalusteiden viereen, jolloin mahduimme kaikki syömään ulkona, mikä oli mielestäni mukavaa!Aika riensi nopeasti, ja koska oli mukavaa istuskella yhdessä asunnolla ja olimme vasta syöneet, päätin että voisimme peruuttaa ravintolavarauksen, jonka olin tehnyt keskustaan illaksi. Kämpilläni oli ohjelmassa vielä drinkkien tekoa, kaunistautumista ja photobooth-tunnelmaa rekvisiitan kera. Drinkeiksi olin valinnut turkoosin Blue Lagoonin sekä punaisen Shirley Templen häiden teemavärejä mukaillen. Ne maistuvat molemmat mielestäni oikein hyviltä. Polttarijuomien ainesosat olivat:

Blue Lagoon
 • 4 cl sinistä curaçaota
 • 2 cl vodkaa
 • 1,5 cl limettimehua
 • sitruunasoodaa pidentäjäksi
 • cocktailkirsikka koristeeksi
 • jääpaloja

Shirley Temple (alkoholiton)
 • 15 cl ginger alea
 • 1,5 cl grenadiinia
 • limeviipaleita koristeeksi
 • cocktailkirsikka koristeeksi
 • jääpaloja

Kuvassa näkyy myös morsiamen pinkki polttarihuntu, minkä lisäksi hänellä oli päivän ajan päässään kruunu ja kaulassa bling bling -korunauhat. Meillä muilla oli kukkaseppeleet, jotka toimivat pienenä ryhmäpukeutumisena.


Lopuksi lähdimme vielä keskustaan, jossa morsian suoritti loput tehtävät. Kävimme myös shoteilla Kaivopihan Oficinassa ja viimeiseksi syömässä Iguana-ravintolassa, jossa meitä oli enää kolme: minä, morsian ja hänet aamulla mukaansa hakenut ystävämme. He tulivat sitten luokseni yöksi.

Polttaripassissa olivat seuraavat tehtävät (osa "pakollisia", osa valinnaisia):

♥ Kysy vastaantulevilta vinkkejä hyvälle vaimolle
♥ Kirjoita sulhaselle runo, jonka esität häissä
♥ Testaa flirttitaitosi kolmeen mieheen (esim. iskurepliikeillä)
♥ Kerro viidelle tuntemattomalle meneväsi kesällä naimisiin

♥ Tervehdi koko päivän ihmisiä, joiden pukeutumisessa on fuksiaa/turkoosia
♥ Pyydä nimmari joltain, jota ”luulet” julkkikseksi
♥ Käy Linnanmäellä vapaapudotuslaite Kingissä
♥ Patsastele 5 minuuttia liikkumatta julkisella paikalla

♥ Harjoittele hääkuvissa poseeraamista
♥ Harjoittele alttarille kävelemistä jonkun tuntemattoman kanssa
♥ Harjoittele häävalssia jonkun tuntemattoman kanssa
♥ Etsi joku, joka on käynyt Kroatiassa, ja kysy vinkkejä häämatkalleLinnanmäen laitteissa kävimme sunnuntaina, ja se oli hauska päätös kivalle viikonlopulle. Oli mukavaa, että polttarit onnistuivat suunnitelmien mukaan, morsian ja vieraat viihtyivät ja pääsimme tutustumaan toisten tyttöjen kanssa ennen heinäkuisia häitä. Niitä odotellessa! :)

2 kommenttia:

 1. Hihii, juuri tänään itsekin raapustelin huikean polttariviikonlopun tapahtumista morsiamen näkökulmasta! http://perunamiehenmorsian.blogspot.fi/2016/05/aivan-mielettomat-polttarit-takana.html

  VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...