sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Maisterin juhlia


Valmistuin yliopistosta virallisesti joulukuussa 2015, jolloin sain tutkintotodistukseni, ja kavereiden kanssa juhlistin kasvatustieteen maisteriuttani yhdessä 25-vuotissynttärieni kanssa maaliskuussa. Pääsin kuitenkin viettämään kemuja vielä nyt kesäkuussa, kun pidin kakkukahvit sukulaisille ja osallistuin perheeni kanssa tiedekuntamme valmistuneiden juhlaan. Oli huippua juhlia opintoja näin virallisemminkin! :)


Kutsuin lähisukulaiset kahveille lapsuudenkotiini Pohjois-Karjalaan. Kaikki eivät päässeet tulemaan, mutta vietimme kivat juhlat paikalla olleiden kesken. Olimme kattaneet pöytään suolaista ja makeaa: savuporo- ja lohipiiraita, karjalanpiirakoita, marjakerma- ja mokkakakut, keksejä sekä konvehteja. Emme leiponeet tällä kertaa mitään itse, mikä teki juhlapäivästä ja sitä edeltäneestä illasta mukavan rentoja. Pöytää koristi saamani kaunis ruusukimppu, ja astioina olivat vanhat Myrna-Arabiat.

Alkumaljana kohotimme italialaista uutuuskuoharia, Piemonte Acquesi Cortesea, joka oli oikein hyvää!

Sain juhlista paitsi mukavia muistoja myös ihania lahjoja. Monet muistivat minua lahjakorteilla (Pentikiin, Suomalaiseen kirjakauppaan ja S-ryhmään), minkä lisäksi sain muun muassa kuohuvaa, suklaata, vaalean pinkin Mariskoolin ja kullanvärisen Orrefors Discus -kynttilälyhdyn. Myös onnittelukortit ja runot valmistuneelle muistuttavat juhlapäivästä vielä vuosienkin kuluttua.
 
"On takana vuosien opintoretki
ja edessä ansaittu juhlahetki.
Olet oppinut paljon vanhaa ja uutta,
myös arkielämän sankaruutta.
Se sinua aina kantakoon,
ilonpilkkuja päiviisi antakoon." 
"Tämä juhlapäivä jääköön
joukkoon kauniiden muistojen,
mielessäsi eläköön
aina ilo ja riemu sen."


Alla näkyy perheeltäni jo aiemmin saamani, upea Millefiori-ranneke Kalevala korulta. Toivoin sitä lahjaksi, sillä minulla ei vielä ollut arvokasta rannekorua, ja tuo hopeinen kaunotar on aika uniikki. Sen sisäpuolelle on kaiverrettu nimikirjaimeni, syntymäpäiväni ja valmistumispäiväni. Olen käyttänyt korua sen saamisen jälkeen kaikissa juhlissa, ja onkin mukavaa, miten se sopii moneen asuun ja tilaisuuteen ja tuo kantajalleen juhlatunnelmaa! :)


Pari päivää sukulaiskakkukahvien jälkeen oli vuorossa käyttäytymistieteellisen tiedekunnan valmistuneiden juhla Helsingin yliopiston päärakennuksen juhlasalissa. Vanhempani ja siskoni ajoivat Helsinkiin sitä varten, mitä arvostan suuresti. Oli hienoa olla yliopistolla juhlistamassa opintojen päättymistä koko porukalla. Myös kaksi ystävääni oli valmistunut ja osallistui samaan tilaisuuteen, mikä oli mukavaa. Kyseisenä tiistaina kävin töiden jälkeen kampaajalla kiharruttamassa hiukseni, puin ylleni uuden mekkoni ja menin ylpeänä kasvatustieteilijänä viimeistä kertaa yliopistolle.


Parintuntisen juhlan ohjelmaan kuuluivat dekaanin ja alumnin puheet, lauluyhtyeen musiikkiesityksiä, gradu- ja väitöskirjapalkintojen jako sekä kuohuviinitarjoilua. Juhla oli yhteisöllinen, arvokas ja iloinen. Lähtiessämme yliopistolta otimme vielä valokuvia. Äitini ja siskoni pystyivät jäämään Helsinkiin yöksi. He majoittuivat hotellissa, jonne myös minä menin juhlan kunniaksi.


Olimme Sokos Hotel Vaakunan juniorisviitissä, mistä oli upeat näköalat kaupungin ylle. Kyllä kelpasi maisterin majoittua! Olin tehnyt meille pöytävarauksen hotellin ylimmästä kerroksesta ravintola Loisteesta, jonne menimme vielä illalliselle.


Minä ja E valitsimme Loisteessa yksittäiset ruokalajit, äitimme Funkkis-menun. Alkuun minulla ja äidillä oli maukasta maa-artisokkakeittoa gruyére-juustolastun kanssa, siskollani vuohenjuusto-punajuuriterriiniä. Pääruokamme olivat karitsaa, siikaa ja pippuripihviä. Jälkiruoaksi nautimme lajitelman, jossa oli kolme makeaa herkkua: suklaakakkua, salmiakkista creme bruleta ja jogurtti-mustikkamoussea. Mumskis!


Molemmista valmistumisjuhlista jäi huippuja muistoja. Helsingin hotelliyön ja -aamiaisen jälkeen menin suoraan töihin (ei ollut pitkä työmatka!). Kukat, lahjat ja kortit pitivät juhlafiilistä yllä jonkin aikaa kotonakin, ja kaverini äskettäisissä valmistujaisjuhlissa pääsi vielä kippistelemään saavutuksillemme.
Hyvä me! :)

2 kommenttia:

  1. Saitpa kivan juhlapäivän tiedekunnan juhlan jälkeen! :) Ihana on ollut lukea näitä valmistujaisjuttuja. Tulee sellainen fiilis, että otan nyt kunnon rutistuksen opintoihin ja sitten pidän kivat juhlat ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Valmistuminen on ihanaa, onneksi sinulla on se vielä edessä ;) Tsemppiä loppurutistukseen, juhliasi odotellessa! :))

      Poista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...