keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Uudessa kodissa


Tässä tulee uuden kotimme esittelypostaus! Olen itse asunut kaksiossamme jo pari kuukautta, poikaystäväni hieman vähemmän muutettuaan Tukholmasta takaisin Suomeen kesäkuussa. Aivan mahtavaa, että M:n kahden vuoden "ekskursio" länsinaapuriin on nyt onnellisesti takana, ja pääsemme taas viettämään arkea yhdessä. Ja mikäpä olisikaan siihen parempaa kuin unelmien kämppä! 

Asumme siis vuokralla Pitäjänmäessä/Talissa. Löysimme tämän 46 m² asunnon melko nopeasti aloitettuamme hakemisen luopuessani opiskelijakämpästäni. Vaikka emme tulekaan asumaan tässä asunnossa välttämättä vuosikaupalla, täyttyi tämän asunnon kohdalla moni toiveistamme. Sen aikaa, kun elämäntilanteemme etsii vielä uomaansa opintojen jälkeen, on ilo asustella tässä kodissa.


Keittiö

Ensimmäisessä kuvassa näkyikin eteinen, jossa on liukupeiliovikaappi vaatteille ja kengille. Eteisen vieressä on avokeittiömme. Siellä tykkään erityisesti runsaasta pöytätilasta, keraamisesta liedestä sekä astianpesukoneesta (!). Keittiö on mukava nurkkaus, jossa mahtuu kokkailemaan ja josta voi samalla kurkistella olohuoneen puolelle. Jääkaapissa ovat tutut magneetit eri puolilta maailmaa, ja nurkkahyllyillä tällä hetkellä erinäisiä lasiesineitä.


Ruokapöytä on keittiösaarekkeen toisella puolella. Pöytä ja tuolit ovat entisiämme. Jos ruokailijoita on kahta enemmän, huomaa pöydän pienen koon, mutta arkipäivinä se on meille juuri sopiva. Tykkään siitä, että pöydän ympärillä on tilaa liikkua. Seinää vasten kokosimme Ikean Billy-kirjahyllyt. Korkeat vitriinit meillä oli ennestään, tosin erillään, ja nyt laitoimme ne vierekkäin. Niiden yhteyteen ostimme lisäsäilytystilaksi vielä matalan Billyn.


Kylpyhuone & sauna

Kylppäriimme vievä ovi on keittiötä vastapäätä. Edelliseen kylpyhuoneeseeni verrattuna tämä on täyttä luksusta tilavuudellaan ja tyylikkäillä kaakeleillaan. Lisäksi meillä on oma sauna, uskomatonta! Mietiskelin aluksi, pitäisikö suihkunurkkauksessa olla lasiseinän lisäksi suihkuverho, mutta lattialämmitys kuivaa roiskuneen veden tuota pikaa, joten verhoa ei taida tarvita. Meillä on vanha pesukone, mutta tykästyin edellisessä asunnossa yleisen pesulan isojen pyykkikoneiden ja kuivausrumpujen käyttöön, joten olen tehnyt niin vielä toistaiseksi täälläkin.


Lahjaksi saatuja saunajuttuja: laudeliinat, vartalokuorinta, saunatuoksuja, kiulu (kauha puuttuu kuvasta) ja Pikku Myy -saunamyssy :)


Olohuone

Sitten olohuone. Sinne mahtuu juuri sohvamme, rahi, pikkupöytä ja tv-taso. Rakastan täällä sitä, että valoa riittää – olohuoneeseen valoa tulee paitsi ikkunasta myös pation korkeasta ovesta. Asumme tosiaan maan tasossa, ja meillä on oma piha! Moni voisi katutasossa asumista vierastaa, mutta minä totuin siihen jo edellisessä yksiössäni, ja olemme molemmat kotoisin Itä-Suomen omakotitaloista, joten tällainen pihallinen alahuoneisto on meille mieluinen. Ikkunat ovat sisäpihalle päin, joten meno on ollut hyvin rauhallista. Vanha sohvamme näyttää kuin uudelta mahtuessaan olemaan noin reteästi.

 

Ainoa uusi juttu olkkarissa taitaa olla sohvapöydän päällä. Ostin valmistujaislahjakortillani Pentikistä Loiste-kynttelikön (62 cm), joka rakentuu hopeanvärisistä oksista, pisaranmallisista metallilehdistä ja kristalleista. En ole varmaan koskaan omistanut mitään noin hienoa esinettä, ja Loiste on mielestämme persoonallinen ja ajaton. En malta odottaa, miltä se näyttää, kun kynttilät on sytytetty. Puu tuo toivottavasti iloa vielä pitkään! :)

 

Pari valaisinta on myös hankittu tänne vastikään. Olohuoneessa on Ikean Kristaller-kynttiläkruunu, ja ruokapöydän päällä puolestaan Sera-lamppu Prismasta. Valaisimet ovat tyyliltään erilaisia koristeellinen ja pelkistetympi mutta niitä yhdistävät samat sävyt ja materiaalit.

 

Matalan Billy-hyllyn päällä on sattumalta muodostunut esinekokoelma. Juliste on M:n Tukholman-kämpästä, samoin pari muuta asuntomme julistetta. Ne ovat kaikki Lagerhousesta. Hyllyn päällä on myös kettu, jonka annoin kihlatulleni puolitoista vuotta sitten joululahjaksi.


Työskentelynurkkaus

Ruokapöydän toisella puolella on pieni työskentelynurkkauksemme, jota varten hankimme työpöydän. Etsimme jotain tarpeeksi pientä yksilöä, ja tämä vaaleaksi maalattu puinen Brusali Ikeasta osoittautui mainioksi. Satulatuolini mahtuu näppärästi pöydän alle eikä ole tiellä käytävällä. Puinen &-merkki on Indiskasta. Kokosin pöydän yksinäni samoin kuin kirjahyllyn, mikä oli hauskaa.


Makuuhuone

Makuuhuone on erotettu olohuoneesta liukuovella, samalla tavalla kuin edellisessä asunnossani. Makuuhuone on simppeli, ja siellä on sängyn ja vaatekaappien lisäksi vain yöpöydät ja pieni hylly nurkassa. Hyllyssä on valokuvia, kansioita, koruja ja peili. Kuten muissakin huoneissa myös makkarissa huonekorkeus on mukavan korkea, ja valoa siivilöityy ikkunasta runsaasti. Sälekaihtimien lisäksi ikkunoissa on vaaleat verhot, ja lisäksi tarkoituksena olisi laittaa paikalleen rullapimennysverho.


Siinäpä kotimme! :) Yleisesti pidän täällä vaaleista ja neutraaleista sävyistä, lattian materiaalista ja hiljaisuudesta vaikka olemme hyvien kulkuyhteyksien päässä, on tällä kadulla rauhallista. Työmatkani keskustaan taittuu nyt parilla bussipysäkillisellä ja sen jälkeen junalla, mikä on mukavan nopeaa ja joustavaa. Asumme linnuntietä todella lähellä entistä kotiani, jonka maisemissa voi vaikka lenkkeillessä pyörähtää. Kesälläkin asunto on ollut miellyttävän viileä, kun aurinko ei paista suoraan sisään. S-market on kivenheiton päässä. Ehkä viehätystä lisää myös se, että täällä ei tarvitse pakertaa opintojen parissa, vaan vapaa-ajalla sen verran kun sitä töiden jälkeen on voi valita itse, mitä tekee, eivätkä nurkat täyty papereista. Oli miten oli, tässä on kiva asustella ja odottaa, millaiseksi arki yhdessä lähtee taas muotoutumaan. Pian pääsemmekin lomalle, jolloin suuntaamme myös Joensuuhun, jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...