sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Hei, me mennään naimisiin!

kuva: Pexels     

Pitsiä, helmiä, kukkia... Jännitystä, kimmellystä, juhlan suunnittelua... Isoja ja ihania uutisia: menemme poikakaverini kanssa ensi kesänä naimisiin!

Olemme olleet kihloissa kohta kuusi vuotta, joten sinänsä naimisiinmeno ei tule yllätyksenä. Oli kuitenkin huisia alkaa todella suunnittelemaan häitä ja konkretisoimaan tätä isoa elämäntapahtumaa. Ensi kesänä se tapahtuu!


Suunnitelmat ovat jo pitkällä, ja paljon asioita on ostettu ja palveluita varattu. Olen hommanut vaaleanpunaisen suunnitteluvihkon, jonka päällystin hääkuvilla. Myös ostaessani kalenteria tälle vuodelle en voinut olla valitsematta valkoista, pitsikuvioista yksilöä. Tämä on kaunista aikaa! Ajattelin koota blogiin, mitä on jo valmisteltu ja missä järjestyksessä olemme edenneet. Paljon on vielä tehtävää, mutta suuret linjat ovat hyvällä mallilla. 

Ensimmäisenä tapahtuivat nämä järjestelyt: 

 • hääpäivän päättäminen, alkuvuosi 2016
 • vihkipaikan valinta, kesäkuu 2016
 • hääjuhlan viettopaikan valinta, kesäkuu 2016
 • teemavärien päättäminen, heinäkuu 2016

Menemme naimisiin kotiseudullamme Itä-Suomessa. Häissämme ei ole muuta teemaa kuin tietyt värit: vaaleanpunainen (blush), kulta, laivastonsininen ja valkea.

kuva: Etsy     

Vihkimuotona meillä on siviilivihkiminen, minkä lisäksi meillä on ortodoksinen avioliiton siunaus. Tämä on mielenkiintoista ja sisältää yhtäältä enemmän suunnittelua, toisaalta enemmän vapauksia. Kaiken kaikkiaan saamme omannäköisemme vihkitilaisuuden :) 

Syksyllä teimme näitä valmisteluja: 

 • valokuvaajan valinta, elokuu 2016
 • ensimmäisten koristeiden hankinta, syyskuu 2016
 • vihkijän varaaminen maistraatista, lokakuu 2016
 • ensimmäinen kaasotapaaminen ja häämekon osto, lokakuu 2016
 • bändin varaaminen, lokakuu 2016
 • kutsujen luonnostelun aloittaminen, lokakuu 2016
 • papin varaaminen, marraskuu 2016

Etenkin minulle hienot valokuvat juhlapäivästämme ovat tärkeitä, ja valokuvaaja olikin yksi ensimmäisiä hankintojamme. Myös koristeita aloimme kokoamaan jo varhain, sillä liityin FB:n hääkirppiksille, ja siellä tuli vastaan hyviä löytöjä. Hääpukuni löytyi melko nopeasti, joten siitä ei tarvinnut onneksi stressata. Upea mekko ♥ Kutsut suunnittelin itse, ja tässä apuna oli ilmainen Canva-nettisivusto.


Monien palveluiden varaaminen on ollut pitkän mietinnän takana, ja hoidettavien asioiden listan pituus on aiheuttanut välillä harmaita hiuksia. Iso osa järjestelyistä on ollut minun vastuullani, minkä lisäksi kihlattuni on osallistunut valintoihin, äitini on ollut yhteydessä palveluntarjoajiin ja kaasoni ovat antaneet hyviä neuvoja. Häiden suunnittelussa toisten osallistuminen ja apu on kullanarvoista! 

Alkuvuodesta on tehty nämä asiat:

 • kampaajan ja meikkaajan varaaminen, tammikuu 2017
 • sormuksien sovittelu ensimmäistä kertaa, tammikuu 2017
 • kutsujen painatus ja lähetys, helmikuu 2017
 • sormusten tilaaminen, helmikuu 2017
 • kukkien varaaminen, helmikuu 2017
 • videokuvaajan varaaminen, maaliskuu 2017


Kävimme tammikuussa Love Me Do -häämessuilla, jossa tutustuimme etenkin sormuksiin ja sovittelimme niitä ensimmäistä kertaa. Messuilla tämä oli helppoa, sillä siellä oli edustus useimmista koruliikkeistä. Minulle vahvistui se, millaista tyyliä olen hakemassa, ja myös poikaystäväni päätti, että hänelle tulee vihkisormus. Tämän jälkeen etenimme niin, että menimme helmikuussa Malmin korupajalle sovittelemaan sormuksia uudestaan, ja tällöin teimme myös tilauksen. Minulle tulee kihlasormuksen rinnalle jotain samantyylistä kuin kollaasissa yllä, mutta uniikilla tvistillä ;) 

Saatuamme kutsut suunniteltua painatimme ne painotalossa Helsingissä.  Vaikka normaalisti askartelenkin paljon itse, päätettiin kutsut yhtenäisen ulkoasun aikaansaamiseksi sekä ajan ja mielenrauhan säästämiseksi teettää. Painatimme kutsukortin sekä hääinfon, jotka sidoimme yhteen kultaisilla ja sinisillä nauhoilla. Koska emme lähettäneet vieraille erillisiä "varaa päivä" -kortteja, laitoimme kutsut menemään jo helmikuun puolessa välissä. Tämä oli kivaa ja myös jännittävää, sillä vain lähipiiri tiesi meidän menevän naimisiin ensi kesänä.

Tunnelmia häämessuilta
Mekon lisäksi on hankittu huntu ja korut – ja ehkäpä unelmieni hääkengät...

Valmistelu jatkuvat, ja yksi seuraavista asioista on häämatkan varaaminen. Päätimme, että lähdemme maahan, jossa kumpikaan ei ole käynyt, joka on romanttinen ja jonne ei tarvitse lentää päiväkausia: Italiaan! ♥ Ajatuksissa on suunnata Toscanan alueelle, Firenzeen ja Cinque Terreen, ja matkaan lähdemme pian häiden jälkeen. Ihanaa suunnitella tätä reissua. Ja muutkin hääjutut jatkuvat, vielä on muutama kuukausi aikaa järjestellä, hioa ja fiilistellä ennen juhlapäivää! :)

kuvat: Pixabay     
kuvat: Pixabay     

2 kommenttia:

 1. Kiva kooste häiden suunnittelusta! Niin ihanaa, oon tosi iloinen teidän puolesta ❤❤

  VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...