torstai 28. syyskuuta 2017

Elämää vaimona


Rouva K., täällä hei! Onpa kivaa tervehtiä vaimona. Häitämme vietettiin heinäkuussa, ja kaikki meni todella hyvin. 

Nyt aloittelemme syksyä tuoreena avioparina, käymme töissä ja vietämme mukavaa tavallista arkea. Tässä postauksessa joitakin yleisiä ajatuksia ja fiiliksiä tällä hetkellä. Kerron häistä tarkemmin vielä myöhemmin!

Hääpäivän kuvat otti Iiro Rautiainen

Häitämme juhlittiin 8.7.2017. Tämä oli itse asiassa sama päivä kuin kihlapäivämme kuusi vuotta sitten. Haluan aina etsiä asioille merkityksen, ja mikäpä olisikaan parempaa kuin avioliiton solmiminen samana päivänä kuin annoimme toisillemme lupauksen siitä. 

Oli huippua juhlia läheisten kanssa tuona kesäisenä lauantaina, ja päivästä jäi ihanat muistot sydämiin. Hääviikolla jännitys ehti kohota korkealle, mutta juhlan koittaessa kaikki meni niin kuin pitikin ja pystyimme nauttimaan rennosti toisistamme ja hääfiiliksestä.


Naimisiin mennessä vaihdoin sukunimeni yhteiseen mieheni kanssa. Etukäteen pohdin päätöstä jonkin verran, sillä oma sukunimi oli kuitenkin läheinen, enkä tuntenut vielä suurta yhteenkuuluvuutta mieheni nimen kanssa. Kuitenkin pidin tärkeimpänä sitä, että meillä olisi perheenä sama sukunimi, ja niinpä maistraatin papereihin kirjattiin minulle sukunimen vaihdos.

Näin jälkeenpäin olen ihmetellyt, kuinka hyvin uusi nimi on tullut omaksuttua. Missään vaiheessa en ole katunut vaihdosta, ja olen yleensä ollut nimestä aika innoissani. Sukunimi on lyhyt ja harvinainen, ja olen saanut kuulla useasti myönteisiä kommentteja siitä. Muilla elämänalueilla pidän vaihtelusta, ja olen huomannut, että uudessa nimessä on kivaa uutuudenviehätystä. Uusi nimi tuo myös mukavasti konkretiaa siitä, että on mennyt naimisiin – se on arjen keskellä mukava muistutus siitä, että jokin todella on muuttunut.


Luulen, että naimisiin meno näyttäytyy tietyllä tapaa isompana juttuna muille kuin meille. Itsellemmekin se on mahtavaa, mutta koska olemme olleet yhdessä pitkään, jokapäiväinen elämämme ei kertaheitolla muuttunut. Arkisin meno on välillä aivan samanlaista kuin ennen häitä. Sitten yhtäkkiä muistaa, että olemme naimisissa ja suu kääntyy hymyyn. Avioliitto on hieno vahvistus yhdessäoloon. Se tekee tästä hetkestä onnellisen, ja toisaalta tulevaa voi odottaa innoissaan, rauhallisen luottavaisin mielin. 


Heinäkuussa lähdimme pian häiden jälkeen kahdeksi viikoksi häämatkalle Italiaan, se oli upea reissu. Matkalta kotiuduttuamme saimme lomailla vielä hetken, ja elokuun koittaessa palasimme töihin. Sen jälkeen vähitellen perusarki on koittanut. Naimisiinmenosta muistuttavat valokuvat häistä kotonamme ja sormukset sormissa, mikä on mukavaa, sillä en ole vielä valmis jättämään tuota suurta päivää menneisyyteen. Hääpotreteista on tarkoitus teetättää jokin taulu seinälle, asusteista ja muista hääpäivän esineistä muistolaatikko ja lisäksi pitää koota kuvakirjat. Kiitoskortit vieraille on lähetetty, mutta vielä nämä loput häihin liittyvät jutut olisi mukava tehdä vielä tämän vuoden puolella.


Arjessamme asustelemme edelleen samassa asunnossa, johon muutimme vajaa puolitoista vuotta sitten. Minä työskentelen tutussa virastossa, kun taas mieheni vaihtoi juuri työpaikkaa. Päivät menevät pitkälti töissä, kaupassa käyden ja ruokaa laittaen, ohjelmia katsoen ja ulkoillen. Viikonloppuisin olemme olleet kotosalla ja nähneet perhettä. 

Olen ollut vähän vastahakoinen jättämään kesää taakse, mutta näin syyskuun lopulla ei kai voi muuta kuin hyväksyä syksyn tulleen. Etenkin visiitillä Itä-Suomessa maassa oli jo keltaisia lehtiä, pelloilla kuului kurkien laulu ja ilmassa tuoksui syys. Tämä kesä oli meille erityinen, mutta ehkä on aika myöntää talven lähestyvän. Kenties pimeyden ja kylmyyden voi kääntää voitoksi tunnelmallisilla koti-illoilla, tyylikkäillä syysvaatteilla, elokuvissa käynnillä ja ruskaa kuvaillen. Raikkaat aamut, kauniit kaupungin kadut, kynttilät. Muutaman kuukauden päästä taas kevään odotus, sen ajatuksen voimin. Ja välillä katseet takaisin heinäkuiseen lauantaihin kääntäen ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...