keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Kööpenhamina osa I: Torvehallerne, Strøget ja svengaavaa jazzia


Matkustimme viime viikolla perheeni kanssa pitkäksi viikonlopuksi Kööpenhaminaan. Reissussa olivat vanhempani, siskoni ja mieheni. Oli mukavaa viettää aikaa yhdessä tuolla viihtyisässä kaupungissa.


Halusimme majoittua asuntoon ja löysimmekin viiden hengen porukallemme sopivan vaihtoehdon Airbnb:stä. Nørreportissa sijaitseva "Familievenlig bolig i Kbh" oli 170-neliöinen tyylikäs kaupunkikoti, jossa oli kolme makuuhuonetta sekä tilavat keittiö, ruokailutila ja olohuone. 

Oli kodikasta syödä yhdessä, levähtää sohvilla ja päivän päätteeksi nukahtaa omaan huoneeseen. Skandinaavisen hienostuneesta sisustuksesta sai inspiraatiota, ja toisaalta oli kiinnostavaa tutkia myös boheemimpia yksityiskohtia kuten värikkäitä tekstiilejä ja seinille ripustettuja eläimiä. Oli jännää mutta kotoisaa elää hetki vieraiden ihmisten asunnossa, joka tuntui kuin kodilta tuon muutaman päivän ajan.


Huhtikuun lopun sää oli vaihteleva ja matkapäiviin mahtui niin vettä, tuulta kuin lämmintä auringonpaistettakin. Ensimmäinen iltamme torstai oli sateinen, mutta se ei haitannut käydessämme ruokaa läheisistä Torvehallerneista. Moderneissa kauppahalleissa on yli 60 liikettä, jotka tarjoavat raaka-aineita ja valmista ruokaa moneen lähtöön. Rakennusten väliin mahtuu myös perinteisempi toriaukio.


Ostimme mieheni ja siskoni kanssa maittavia piiraita ja salaattiaineksia, jotka nautittiin kun vanhempammekin olivat saapuneet asunnolle. Nostimme maljan alkavalle matkalle, jolle oli lähdetty äidin syntymäpäivien kunniaksi. Jipii!


Illasta kävimme kaupungilla kävelemässä. Lähdimme Frederiksborggadea pitkin Købmagergade-kävelykadulle, joka jatkui tunnetulle Strøgetille. Seitsemästä kadusta koostuva, kilometrin mittainen Strøget on yksi Euroopan vanhimmista kävelykaduista.


Vesi on läsnä Kööpenhaminassa, ja Strøgetilta laskeuduimmekin Slotsholmenia ympäröivälle kanaalille. Sieltä matkamme jatkui kansallismuseon ohi Tivolille, jonka huvipuistomeininkiä tutkailimme alueen ulkopuolelta. Keskustassa oli etäisyyksien puolesta mahdollista kulkea useimpiin paikkoihin jalan. Kävelimme edelleen Raatihuoneentorille.


Kaupunkiin tutustumiskierroksemme päätepiste oli Charlie Scott's. Kööpenhamina on tunnettu jazz-kaupunki, ja isäni oli bongannut netistä tämän Skindergadella sijaitsevan klubin. Ostimme juomat ja asetuimme kuuntelemaan Chris Tanner & Guests -kokoonpanon swingiä. Mainio alku reissullemme!

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...